Виривав бруківку з тротуарів та налякав людей: у Чехії зафіксували перший цьогорічний торнадо (ВІДЕО)

8212
0

В Устецькому краї в Чехії очевидці зафіксували перший торнадо у цьому році.

Згідно з інформацією Чеського гідрометеорологічного інституту, це справді був торнадо з чітким обертанням, але невеликий. Зафіксували його в суботу вдень.

«Згідно з усіма проявами, здається, що це був слабкий торнадо з коротким терміном існування. Будемо раді будь-якій додатковій інформації», – закликають в інституті у соцмережах.

Торнадо стався поблизу села Велке Брежно в Устецькому регіоні. «Цей вихор повиривав бруківку з тротуару та підняв у повітря наш батут», — описала подію свідок пані Фабіанова, яка поділилася фотографіями в соціальних мережах. Під її постом також з'явилося відео торнадо, що мчить по воді.

«У Велке Брежно вода з Ельби піднімалася в повітря, це було не дуже приємне відчуття», — описав інший свідок.

Раніше чеські метеорологи повідомили про загрозу потужного шторму з осередком у сусідній Австрії. Він повільно просуватиметься на північний схід.

У Чехії, за словами метеорологів, головним ризиком буде град або проливний дощ у неділю – і вони прогресуватимуть відносно швидко.

Нагадаємо, що у червні 2021 року над Чехією (Південна Моравія) пронісся руйнівний торнадо: збиток оцінили у 15 млрд крон, зруйновано 1200 будинків. Швидкість вітру сягала швидкості понад 400 км/год.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також