Вишеградська четвірка планує на Закарпатті впровадити 6 проектів розвитку

18
0

Більшість із них стосується Берегівського району чи угорськомовного населення.

Проекти розроблялися рамках проекту «Регіональне співробітництво в країнах Програми Східного Партнерства: обмін досвідом і практичними досягненнями» 23 активістами, котрі протягом 10 місяців проходили навчання на базі Берегівського туристичного інформаційного центру.

Ці проекти будуть подані на розгляд разом з усіима конкурсними проектами ЄС у наступному бюджетному періоді.

Отож, виглядають вони наступним чином:

1.  «Минуле та сьогодення – закарпатське коріння та європейська свідомість»
Передбачає проведення у Косино (Берегівський район) тижневого літнього табору для 30 молодих людей з країн Європи, які тут пізнаватимуть своє закарпатське коріння, а саме історію краю, звичаї, тощо.

2. «Карпатія – молодіжний кемпінг»
Передбачає створення Міжнародного молодіжного кемпінгу для молоді віком від 16 років з України та сусідніх країн, де можна було б проживати за символічну плату та пізнавати традиції одне одного.

3. «MEDHELP конференція»
Передбачає проведення триденної міжнародної конференції щодо просування розвитку швидкої допомоги у місті Виноградів та околицях з метою покращення якості надання медичних послуг населенню.

4.«Корзинами за природу!»
Передбачає організацію виставок та лекцій для школярів з метою навчання їх правилам сортування відходів. Розпочнеться реалізація проекту у селі Дерцен (Мукачівський р-н).

5. «Виховуймо працелюбиву молодь!» - проект громадської організації «Садівники Берегівщини»
Передбачає ліквідацію безробіття в Берегівському районі для непрацюючої молоді. Втім програма також спрямована на професійне навчання та покращення дозвілля молоді. Оскільки молодь зараз схожа на недоглянутий сад, і була вибрана назва ГО «Садівники Берегівщини».

6. «Створення Спілки територіального розвитку Закарпаття» - «Зелений комфорт»
Передбачає створення у центрі села Четфалва Берегівського району дитячого майданчику. Будуть висаджені кущі і дерева, закуплені іграшки, встановлені лавиці.

Більше про сам проект «Регіональне співробітництво в країнах Програми Східного Партнерства: обмін досвідом і практичними досягненнями» читайте тут.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також