"Вишиваємо перемогу". В Ужгороді розпочали акцію з вишивання мапи України (ФОТО, ВІДЕО)

112
0

Акцію з вишивання мапи України розпочали в обласній бібліотеці імені Федора Потушняка в Ужгороді. Приурочили акцію до Всесвітнього дня вишиванки.

Як повідомляє "Суспільне Ужгород", долучитися до акції можуть усі охочі. Вишиватимуть мапу України на полотні розміром 1,5 на 2,5 метри.

"Вирішила долучитися, бо вишивкою займаюся давно. Це – генетичний наш код. Це наше майбутнє і наша історія. Вирішила донести якусь частинку теж в мапу України. У мене син загинув, і багато синів, які зараз загинули й хочеться, щоб це було недарма, щоб їх пам’ятали", — розповідає ужгородка Ганна Гайдук розповіла.

За словами працівниці бібліотеки Надії Яблонської, акцію "Вишиваємо перемогу" приурочили до Всесвітнього Дня вишиванки.

"Побачила рекламу, що цьогоріч День вишиванки проходить під гаслом "Вишиваємо перемогу". Ідеєю поділилася з колегою Євгенією Напудою, а Женя каже, може вишиємо карту України. Тоді я почала шукати схеми в інтернеті, знайшла, роздрукувала її, ми розпочали десь на початку травня. Я почала з заходу, вона з півночі й ми зустрілися в Криму. Зараз всі охочі вишивають самі кордони наших областей", — розповіла Надія Яблонська.

Завершити вишивати мапу України на полотні розміром 1,5 на 2,5 метри планують до Дня Незалежності України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також