Вже понад сотня закарпатців отримали третю дозу вакцини проти COVID-19

1
24

Додаткове щеплення закликають зробити людей із тяжкими супутніми захворюваннями, щоб посилити захист від COVID-19.

Як повідомляють в пресслужбі ОДА, у Закарпатській області додаткову дозу вакцини отримали 107 осіб.

Зазначимо, що імунізуватися третьою (додатковою) дозою вакцини можуть люди з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, а також ті, хто проходить імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особи з низкою інших імунодефіцитних станів.

Щепитися їм рекомендовано тією ж вакциною, котру отримали в попередні рази, або за схемами, дозволеними в Україні.

Схеми змішування можуть бути такі:

  • перші дози інактивованої вакцини (CoronaVac/Sinovac), наступні дози векторної (AstraZeneca) або мРНК (Pfizer, Moderna);
  • перші дози векторної вакцини (AstraZeneca), наступні дози мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna);
  • перші дози мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna), наступні дози векторної вакцини (AstraZeneca).

Згідно з результатами поєднання вакцин за новими схемами є безпечними та подекуди навіть збільшують їхню ефективність у порівнянні зі схемами, в яких використовували вакцини одного типу.

Тому не варто непокоїтись, якщо раптом у пункті щеплення не буде вакцини, якою ви зробили перше щеплення. Імунізуватися можна й іншим типом, таким чином, підсиливши захист організму перед COVID-19.

Нагадаємо, з 31 січня залишать без зарплати невакцинованих медиків, чиновників та комунальників.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДН
до нижнього

Гугл на компі не працює? Чи він не розуміє "щи-тото-лем-бем-йоу-боу-палинка-фрас-ганджубас"?

НП
Не пойняв

Шо то за корочка така Паспорт НЕ ГРОМАДЯНИНА Естонії, щи такоє не чув прикол якийсь

В
ваньо

кіть кось ня не узнав - я туй пирич пердів пуд погонялом "дідо", удколи диба з хаятовов ня пудпоїли і по кругу пустили

В
ваньо

найслухняніші раби найголосніше за вакцинацію голосять, тоті і 3 рази на день готові, недавно так само за порошенка славили, типирь ся затихарили свіні вонячі, айбо ми їх всіх помниме)

ДМ
до москалика 16:45

В Естонії "руЦкоглаголющего обЬІвателя" відсторонили (всіх без винятку) від державних органів влади і управління, посад і не тільки. Їм , як тваринам без роду і племені видали ПАСПОРТ НЕ ГРОМАДЯНИНА ЕСТОНІЇ, без прав ..... Прибиральниця , прсудомийка , вся чорна некваліфікована праця ..... Їм вказали їхнє ІСТОРИЧНЕ МІСЦЕ ..... на нижній поличці , під шконкою !

Д1
До 16:45

Поняття "руССкий" придумано Петром 1 всього-навсього 300 років тому . Мета - хоча якось приліпитися до КИЇВСЬКОЇ РУСІ . Так як 27-ий каганат Орди (мАсковія) нічого немає спільного зі слав'янською групою народів . Москва (що означає - корова) - заснована у 1272 році ....монголом Тимуром Менгулом . Ні православ'я , яким тішать себе подеякі групи "псевдовірян" , ні слав'янської історії , ні томосу "рАсЄянський" сегмент немає і не мав . Вкрадена і переписана історія "рАсЄянським пропаг@ндоном" , за допомогою ЗМІ і ТБ, на протязі багатьох років перебріхувалася повсюдно . Хто заперечував - не виживав при всіх тоталітарних , антилюдських системах . Всі ми про це знаємо . А чому мовчимо ? Меншовартісність перед "росіянами -азіатами" не в тренді . Ми , не вони . Час би їм вказати на їхнє історичне місце в світовій фактичній історії.

Є
Єврей

Нас много , а вас ще більше. Прорідитися зголосилися "самі розумні" , за допомоги якихось уколів .

ИВ
Иван Васильович

О , стадо какацапів набігло. Жолудів вам насипати чи що)??

ЗВ
Запомните все!

Русины и русские, это как ромы и Рим.

УМ
Удивительный мир

Вакцинированные ждут, когда здохнут невакцинированные. Невакциниррванные ждут, когда передохнут вакцинированные. Успеха всем!

ДІ
до івана вас....

а щи хтівім ти пувісти ош боло боло штрімфля штрімфля.раньше кіть біть додь бодь гецко клецко мантифон патефон.хащу рубавім вшитко розокравім...лем раз і ищи раз..ищи много много раз!

ДІ
до івана вас....

ти турку мантифонський ни чув и ни знаєш,ош и туті,што ся вакциновали 3 раз,та хірівуть на ковід у коргазах і на роботах мусятьпроходити тести....та шо тото за вакцина.раньше кіть скіпили та всю жизнь....і лем раз...глухарю!

П
Пох

Я уколы не боюсь. Я четвертый год колюсь.

П
Проф

Иван Васильевич работает на сатану, ему надо чем больше чел. отправить на тот свет

ДН
до нижнього

Голесо , хоть ти і зебізяна їбYча , але туйка ти правий.

ІВ
Іван Васильович

Ану антивакцинатори - здриснули звідси!! Нико не вмер ні од третьої ні од четвертої вакцини в Ізраїлі чи хоть де. Як експерти справжні кажуть - так і треба робити.. Міліони в світі повмирали без вакцини , бо не було авать слухали таких смоляків - антивакцинаторів як ви…

С
Справедливий

00:21 - Шоні Нижньомаргович , брате , та доста вадитися з тими заперевальними , пішли накатимо по пляшці склоомивача з моїми цімборами РУСИНом , Нижньодописовичем і Агностиком .

ДП
До псевдоЗдорового 22:52

Але не зважай на мене - я все одно пердітиму тут свою хрінь під десятком ідіотських кликух , а ще ПИСАТИМУ ОСЬ ТАКИМИ ЗДОРОВЕННИМИ ЛІТЕРАМИ , бо я ж повний неадекват і дегенерат .

ДП
До псевдоЗдорового 22:52

Заперевальне дурбецало не бушуй . Ти ж неграмотне сайтове недорозуміння . Бісять правдиві дописи ? Тому така хвороблива реакція ? Змирися , лузер .

ДХ
до хворого 22:52

йди вже польська мразота нахер з наших сайтів,інтелектуальне дно

З
ЗДОРОВИЙ

У мене правда розуму того ніколи і не було , як і в мого однояйцевого близнюка Агностика Донижньодописовича Справедливого .

З
ЗДОРОВИЙ

Шкода і не шкода їх. Кожен обрав свій шлях по своєму "розуму" .

А
Айболіт

Це їх вибір, пушку до потилиці їм нико не ставив. Нехай йдуть собі з миром!

ДД
до до заядлих перепуджених вакцинованих особей

уколіть нараз у мозок шоби був точно результат! бо так ще кіть будете кожен місяць по одну шорити то ко знає доки так протянети- ууда світ котиться....

Читайте також