Вже у лютому хліб може подорожчати до 10 гривень і вище

19
17

Перший заступник міністра аграрної політики України Ярослав Краснопольський зробив прогноз, що через зростання вартості продовольчої пшениці можуть стрімко зрости ціни на хліб - до 10 грн. у травні. Причиною подорожчання він назвав девальвацію гривні.

Однак новину про зростання цін із сайту міністерства вже прибрали.

"У травні минулого року ціна на продовольчу пшеницю становила 2500 грн/т. Враховуючи дворазову девальвацію національної валюти, прогнозована ціна на травень 2015 року - 4500-5000 грн/т, отже, ціна борошна буде сягати від 6 до 8 тисяч гривень за тонну. В результаті, максимальна кінцева ціна на хліб - 9-10 гривень", - цитата від Краснопольського.

На думку посадовця, така ціна може призвести до негативних соціальних наслідків.

Крім того, він назвав ще низку ризиків, які можуть призвести до зростання ціни, а саме - стан озимих, військові дії, подорожчання матеріально-технічних ресурсів.

Вже цього місяця хліб може подорожчати мінімум на 14%. Про це повідомив «Вістям» гендиректор об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. В цілому, масові сорти хліба в середньому можуть подорожчати до 9-10 і більше гривень.

Поетапне зростання цін вже почалося. Наприклад, ціна буханки житнього хліба і пшеничного з борошна першого сорту (вагою 600-700 гр.) на 20 січня становила 6,75 грн / кг і 7,03 грн / кг, відповідно. А до 30 числа того ж місяця вона піднялася до 6,85 / кг і 7,22 грн / кг.

«Протягом лютого відбудеться ще один стрибок на хліб, тому що у нас вичерпався джерело дешевого борошна», - пояснив Васильченко.

За його словами лише ціни на борошно зросли за останні три місяці на 28%, а борошно - це половина собівартості хліба. Серед інших причин подорожчання є стрімка девальвація гривні (через неї ростуть внутрішні ціни на пшеницю, прив'язані до світових), а також подорожчали сировина, логістика та електроенергія.

Мукачево.net

Коментарі

П
Потрошенко

давайте проситися не в Європу, а в Сполучені Штати - 51-м штатом! Згода Держдепартаменту отримана!!!

ДБ
До Балоги

Будь-ласка,прикорміть нас хлібом без націнки.Покажіть,що ви за народ.Повірте,вони віддячать.

0
007

ГЕНОЦИД.

М
ммм

Любой народ это стадо.каждый должен думать своей головой и делать все сам,а не надеется на кого-то,что кто-то хочет сделать тебе хорошо

Я
я

народ не поднимется. Поднимают обычно профсоюзы, а в Украине их уже нет, плюс чтоб поднять людей нужны деньги немалые, или есть еще кто-то кто думает, что Майдан сам по себе поднялся? Плюс сегодня за любое свободомыслие грозят СБУ и тюрьмой, делайте выводы. Спасти сегодня страну может только чудо. А ведь при "кровавом Януковиче" если кто-то забыл, Китай планировал выделить нам кредит 50 миллиардов долларов. На 2014 год правительство Азарова планировало вывести страну на большой раст ВВП. Но это уже история, а сегодня война и запустение. Так что Слава Украине!

М
Михайло

Так чому тепер народ не піднімається на майдан? Чому не виносить цію владу з Києва, з Ужгорода?

ЯН
Яценяку на гілляку.

А також Порошеняку і Турченяку. Під такими новинами щось нема свідомих коментаторів. Слава Україні за "ми здобули"!

М
Мукачево

у роки ВВВ хліб взагалі був за картками. І на часі інших воєн ситого життя не було. щури першими тікали, моськи тяфкали, зрадники пасквілі писали. Словом - нічого не змінилось.

М
Майданутий

Слава Україні! Герої невмирають! А хто розмірковує за ціни на хліб, той сепаратист. Здихайте нахрен - Україна понад усе! І діточок на Донбас, менше звідти вернеться - менше хліба споживатимуть.

Z
Zakarpatye

Твердили шо треба скинути Яника бо жити важко а вони прийшовши до влади зроблять тут Европу. Ну тепер шо наробили? Вже Европа чи ще треба мало почекати? Куда накуй ще гірше жити як сьогодні? Не так сталось як гадалось, то верніть хоть то шо було і НЕ ПОКРАЩУЙТЕ більше нам життя бо вимрем всі крім ворів олігархів.

Z
Zakarpatye

Шо б патріоти не казали, факт залишається фактом: 2013 та 2015 роки - при Януковичу життя було краще і тут можете хоть луснути, но так воно є. Тільки гривня 8 проти 24 за долар говорить про все, а про війну казати не треба навіть. Шо позитивного добились Куля в лоб, Тягнибок і всі решта? Може їм жити тало краще бо у корита тепер вони а не хтось, але життя простого українця погіршилось в десятки разів, і то ще не дно.

В
василь

прошу всіх майданутих поскакати за ціною на хліб! Сало Україні актуальне як ніколи

М
м1

Зато "Живеме тепер по-новому". Грім би луснув у того Порошенка, Яцика і довбаних депутатів. Та йди тепер воюй за них. А жона дома з дітьми хліб буде їсти за 10 гривнів. ЗАЄБИСЬ!!!!! Порошенко КАПУТ

Д
Доскакалися.

Ідеологів, які радили скакати потрібно спитати, чи думали вони про народ.

Д
Дааа

А типирька кулько стоить?

Л
Лена

Прекрасно ! Скоро буде як у анекдоті; не перепис населення робити , а перекличку !

М
мукачево

Прекрасно!!!Вот вам Европа !!!

Читайте також