Вже у липні 12 українських пілотів будуть готові керувати F-16 у бойових умовах

15
3

Дванадцять українських пілотів будуть готові пілотувати винищувачі F-16 у бойових умовах уже влітку, але до того моменту, коли вони повернуться додому, Україні передадуть лише 6 літаків, пише New York Times.

"Очікується, що дванадцять пілотів ? фактично повна ескадрилья ? будуть готові до бойових польотів на F-16 влітку цього року після 10-місячної підготовки в Данії, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Але на той час, коли пілоти повернуться в Україну, буде поставлено лише шість F-16 з близько 45 винищувачів, які обіцяли європейські союзники", пише Українська правда з посиланням на NYT.

Видання пише, що наразі на українських пілотів чекають винищувачі і льотчики-інструктори у новому навчальному центрі на авіабазі Фетешті на півдні Румунії, який має відігравати вирішальну роль у навчанні українців. Але поки що неясно, коли українські пілоти розпочнуть тренування в цьому центрі.

Також, за словами чиновників, залишається багато невизначеності щодо того, коли кожна країна надішле свої літаки, скільки їх Україна отримає, як швидко можна підготувати пілотів і достатню кількість людей, які зможуть належним чином обслуговувати винищувачі.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Г
Грім

Ліпше би всі мовчали, скоріше би щось дали ,а то всі всьо знають особливо на диванах і в студіях..... крутять серіал:уже і шашлики були,і каву збиралися пити в Криму,і до азовського дійти....а віз усе там.

Л
Липень

Лиш не збирайте їх всіх в одному місці вони дуже цінні

Л
Лобдош-Домінатор

Капец їх много як футбольна команда

Читайте також