Вже у травні в автосалонах з'явиться український кросовер (ФОТО)

16
0

Корпорація «Богдан» закінчує випробування крос-універсала Богдан 2111 Cross і готується до його серійного виробництва на черкаському заводі.

Відмінними рисами Богдан Cross стане збільшений до 195 мм кліренс, посилена підвіска, а також syis бампера, решітка радіатора, накладки на арки, змінений салон. Такий автомобіль надійде в продаж у виконанні з механічною КПП, а також з безступінчатим «варіатором» європейського виробництва.

Головною конкурентною перевагою Богдан Cross є ціна, адже вартість авто буде починатися з $ 10000, а версія з «автоматом» буде всього на $ 1000 дорожче. Як стало відомо AUTO-Consulting, перші автомобілі надійдуть до дилерської мережі вже в травні. Найдоступніший крос-універсал буде представлений на ринку вже під брендом «Богдан».

Чим відрізняється Богдан 2111 Cross Лада від-111?

Перший дослідний екземпляр крос-універсала був представлений на SIA'2010, і викликав великий інтерес у дилерів. Споживачі давно чекали такий автомобіль: невибагливий, універсальний, щоб на ньому можна було проїхати по глибокому снігу, легкому бездоріжжю, легко штурмувати бордюри і відшукати місце для парковки. Керуючись такими критеріями вибору, більшість споживачів вибирають позашляховики або кросовери. Але статистика показує, що 95% часу такі автомобілі проїжджають по асфальту.

Альтернативою позашляховикам можуть стати і крос-універсали, наприклад Subaru Outback, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, але ціна таких автомобілів починається з $ 37000.

У корпорації «Богдан» відзначили дану тенденцію і вирішили запропонувати ринку недорогий, але функціональний крос-універсал. Спочатку, його планували випустити тільки з механічною коробкою передач, але більшість споживачів відзначали, що хотіли б подібний автомобіль із коробкою-"автомат".

За основу нового кросовера був узятий універсал Лада-111, який зараз виробляють на заводі «Богдан» у Черкасах. Кліренс був збільшений до 195 мм, що дозволяє автомобілю легко брати штурмом всі міські перешкоди. У зв'язку з цим, була посилена підвіска, встановлені інші пружини і амортизатори.

Зовні Богдан Хреста відрізняється також. Спереду з'явився бампер нової форми, в який інтегровані круглі протитуманні фари. Тепер вони встановлені вище від дороги і не так брудняться, як на «одинадцятої». З'явилася нова облицювання радіатора, завдяки якій Богдан Cross став виглядати «дорослішим». Над колісними арками з'явилися пластикові розширювачі.

У салоні також будуть зміни. З'явиться мультимедійна система з РК-екраном, на який можна вивести відео, навігаційну карту, або меню аудіосистеми, телефонні номери і т.п.. Автомобілі отримають Bluetooth. У комплектації будуть доступні електропідйомники всіх вікон, підігрів сидінь, електроуправління і підігрів дзеркал.

На Богдан 2111 Cross будуть встановлювати і безступінчатий варіатор європейського виробництва. У цьому випадку на приладовому щитку з'явиться індикація включеного положення КПП традиційного виду: P, R, N, D.

Безступінчатий варіатор дуже вдало вписався в трансмісію Богдан Cross. Зміни для його установки були мінімальні. AUTO-Consulting вдалося проїхати кілька кілометрів на новому крос-універсалі й оцінити роботу нового агрегату. В управлінні варіатором ніяких особливостей немає: включаємо в положення «D» і поїхали. Богдан Cross особливо не втратив у динаміці і 89-сильний 16-клапанний мотор непогано крутиться. Розгін у режимі «газ в підлогу», традиційно для варіатора, проходить на одній «ноті», але звук мотора особливо не докучає. У звичайному міському режимі варіатор плавно змінює передавальне число, в залежності від швидкості руху. Їздити в пробці тепер стало одне задоволення.

За короткий час поїздки, яких або відмінностей від роботи варіаторів в інших іномарках, ми не виявили.

Найважливіше питання - це ціна. Як повідомили нам у корпорації «Богдан», вартість версії з варіатором складе близько $ 11000, що буде безпрецедентним для українського ринку. Таких універсальних автомобілів з автоматичною КПП за такі гроші в Україну просто немає.

Богдан планує встановлювати такий варіатор і на інші виробництва моделі черкаського. Перші автомобілі в салонах очікуються вже в травні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також