Вже восени Intel продаватиме "ультрабуки" (ФОТО)

6
0

Корпорація Intel окреслила плани щодо виведення на ринок перших моделей нового класу пристроїв під назвою "ультрабуки". Вони надійдуть у продаж восени 2011 року, але коштуватимуть дорожче, ніж схожі моделі ноутбуків.

 

Ультрабуки - портативні комп'ютери, що володіють функціональністю традиційних ноутбуків і планшетів - зокрема, запропонує компанія ASUS, яка приготувала тонкі і легкі моделі UX21 і UX31.
 
Спочатку ультрабукі базуватимуться на апаратній платформі Sandy Bridge з процесорами Core другого покоління. Їхня товщина не перевищить 20 мм.
 
На наступному етапі, запланованому на першу половину 2012-го, планується випуск таких комп'ютерів на 22-нанометрових процесорах наступного покоління Ivy Bridge, що виробляються із застосуванням методики Tri-Gate.
 
Ультрабуки отримають підтримку інтерфейсу USB 3.0 і технології Thunderbolt, яка вже застосовується в ПК і моніторах Apple.
 
Нарешті, третій етап передбачає переведення ультрабуків на платформу з кодовою назвою Haswell, анонс якої відбудеться в 2013 році.
 
Вартість моделей від ASUS буде вищою, ніж планувалося - чіпи Intel Core i5 і SSD-накопичувачі підвищують вартість ультрабука до 2 тисяч доларів замість 1 тисячі.
 
Для ультрабуків планується застосування системи швидкого завантаження Rapid Start. Час автономної роботи становитиме від п'яти до восьми годин залежно від типу акумуляторної батареї.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також