Вже восени ужгородці слідкуватимуть за маршрутками по GPS (ВІДЕО)

12
0

В Ужгороді пройшло чергове засідання виконавчого комітету. Центральним питанням стало встановлення на маршрутках джіпіес-навігаторів для контролю руху та з метою дотримання графіку.

Також обговорили способи економії на опаленні та плани щодо зведення споживання газу до мінімуму.

На розгляд виконавчого комітету представили проект внесення змін до вже прийнятого рішення.  Мова йшла про продовження термінів конкурсу із закупівлі джіпіес-маячків для перевізників, які обіцяли встановити ще на початку другої каденції Віктора Погорєлова. Після підняття ціни на проїзд вирішення цього питання стало пріоритетним. Відтак,  конкурс продовжили до 8 серпня. Плюс – мінус закупка,  проплата, 20 днів на технічне встановлення, і вже восени апарати запрацюють. Члени громадської ради запропонували замість оснащення маршруток маячками встановлення камер на зупинках.

Такий підхід – під питанням, у зв’язку з необхідністю більш значних фінансових витрат, тож маячкам – бути, в загальному – близько 200-от штук. У планах – встановлення електронних екранів для відстеження руху на найбільших зупинках, а також виведення даних джіпіес на сайт. Питання щодо розміщення пересувного обладнання для торгівлі в історичній частині міста, про що вже кілька тижнів поспіль йдуть суперечки між різними підприємцями – претендентами, відправили на довивчення.  Розглянули пункт порядку денного і щодо проведення фестивалю “Єжек – Фест”: із центру міста його перенесли у Боздошський парк. Наостанок  заслухали пропозиції щодо зведення до мінімуму використання газу. Гроші використають на закупівлю обладнання для  переведення на дрова трьох котелень: двох у школах,  однієї – в дитячому садочку. Це дасть реальну економію в обсягах споживання газу до 12 %, у грошовому еквіваленті – 573 тисячі гривень на найбільшому об’єкті і 170 тисяч на найменшому.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також