Washington Post зробив з України ідеальну країну (ФОТО)

17
0

У США вийшла газета Washington Post з вкладишем-рекламним додатком, присвяченим Україні.

З ідеєю титульної сторінки вирішили сильно не заморочуватися, тож зробили колаж у вигляді карти України, в яку запхнули зображення ракет, літаків, церков, соняшників і колосків пшениці.

До речі, всі ці картинки потім повторюються на наступних сторінках.
 
Більшість статей опубліковані без підпису автора (підписів удостоїлися лише опуси українських чиновників).

Ідеальна Україна у Washington Post

Якщо б цей рекламний додаток потрапив в руки людини, яка ніколи не бувала в Україні і не в курсі того, що там відбувається, у неї б могло скластися враження, що це - одна з найбільш процвітаючих країн в світі.
 
Там збирають рекордні врожаї пшениці, запускають ракети в космос, впроваджують енергозберігаючі технології, туди рікою течуть міжнародні інвестиції, а уряд створив ідеальні умови для розвитку бізнесу.
 
У довідковій рубриці на першій смузі додатку повідомляється, що першу в світі конституцію написав українець Пилип Орлик.
 
Але це було давно, ще в 1710 році. Про те, як міняли Конституцію дня сьогоднішнього і як переписували найважливіші для країни закони - у додатку не говориться.

Про все і ні про що

Ті кілька авторів, які підписалися під своїми матеріалами, могли б розповісти багато чого цікавого, так би мовити, з практики.
 
Замість цього вони обійшлися нудними довідковими текстами.
 
Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв розповів про міжнародні інвестиції в Україну і натякнув Америці, що можна б інвестувати більше.
 
Так само розхвалив старання уряду в лібералізації торгівлі з іншими державами.
 
Інформація, може, й корисна. Але, судячи з жартівливих відгуків американських бізнесменів, які стикалися з українськими реаліями, вони б вважали за краще дізнатися, чи зможе Україна налагодити нормальне функціонування бізнесу без хабарів і відкатів. Якщо так, то коли.
 
Стаття з підписом міністра з енергетичних питань Юрія Бойко написана в тому ж ключі: підписали меморандум, вирішили диверсифікувати поставки енергоресурсів, приймаємо необхідне законодавство.
 
І знову ні слова про те, що насправді цікавить іноземну аудиторію (та й українську теж) - як же насправді і на яких умовах укладаються угоди про постачання газу з Росії в Україну.
 
Нагадаємо, спеціальний рекламний додаток про Україну у Washington Post фінансується в рамках державної іміджевої програми і за словами директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина, на 6 шпальт витратили 100 тис.дол.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також