ЄБРР готовий допомогти Закарпаттю

16
0

у підготовці проектів задля залучення інвестицій банку

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий надати допомогу Закарпаттю у підготовці проектів задля залучення інвестицій банку. Про це у понеділок, 15 грудня, під час зустрічі в Ужгороді з представниками обласної влади та підприємцями повідомив представник Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Гжегож Гайда. Метою зустрічі було з’ясування критеріїв та процедур, якими користується ЄБРР для підтримки проектів. Обговорювалася, зокрема, можливість залучення інвестицій ЄБРР для реалізації концепції поводження з твердими побутовими відходами, будівництва сучасних полігонів, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі ОДА.

За словами Г.Гжегожа, ЄБРР готовий до співпраці. `Ми можемо надавати позики терміном до 15-ти років. Навіть в умовах фінансової кризи`, - наголосив він.

Представник Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні поінформував присутніх, що основними напрямками діяльності банку є підтримка промисловості, фінансових установ, інфраструктури. За його словами, банк може надати гранти на впровадження проектів, однак необхідно, щоб вони відповідали базовим критеріям. Зокрема, проекти мають бути достатньо обґрунтованими, відповідати європейським вимогам охорони довкілля тощо. `Ми готові допомогти вам у цьому`, - відзначив Гжегож Гайда.

Крім того, мінімальний розмір фінансування становить 10 млн євро, 200 тисяч населення - мінімальний розмір міста, яке може очікувати на фінансування. Протягом зустрічі також обговорювали перспективи надання кредитів області.

У зустрічі взяли участь начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов, начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Ернест Нусер, керівники районів, директор підприємства „AVE - Виноградів“ Адальберт Жидик та інші.


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також