Єдиний Центр хоче відкрити Європу для українців

5
1

Партія вимагає спростити візовий режим для громадян країни

Сьогодні, 7 травня, в Ужгороді під вікнами Генерального Консульства Угорщини пройшов мітинг «Вікно в Європу», організований партією Єдиний Центр. Аналогічні пікетування посольств та консульств країн Євросоюзу відбулися на території усієї країни.

 «Україна у 2005 році ввела безвізовий режим для громадян Європейського Союзу. Але у відповідь ми не побачили такого самого рішення щодо України, – розповідає керівник Секретаріату Ужгородської міської організації Єдиного Центру Ярослава Гасинець. – Наші вимоги прості: скасування візового мита, спрощення процедури отримання візи, надання безкоштовних віз на 90 днів студентам, спортсменам, працівникам культури та бізнесменам, озвучення мотивованої причини у випадку відмови у візі». Єдиноцентристи також вимагають усунути посередницькі структури при процедурі отримання візи та звільнити корумпованих службових осіб консульств і посольств.

 Ужгородські активісти Єдиного центру тримали в руках транспаранти з написами «Європейським посольствам – європейську культуру», «Без України пазл Європи не скласти», «Вільній людині – вільне пересування Європою» та ін. Перехожим активісти роздавали буклети із інформацією про вимоги українців до Євросоюзу та збирали під цими вимогами підписи.

 У Закарпатті пікети пройшли під усіма 4 консульствами: у Берегові під Угорським Консульством, в Ужгороді – ще під Словацьким та Почесним Словацьким Консульствами.

 Загалом, в Україні члени партії Єдиний Центр та прихильники озвучених ними ідей пікетували у 28 містах під 48 приміщеннями консульств та посольств країн Європейського Союзу. Найближчим часом єдиноцентристи обіцяють повторити акцію. Потім зібрані підписи передадуть у ті установи, під якими проходили мітинги.

Коментарі

М
Марина

Хотіти й робити - 2 різні речі. І на жаль останнім часом лише мелять язиком, красно показуючи народу що вони щось роблять...

Читайте також