Єдиний Центр впевнено перемагає

8
2

в усіх регіонах України

26 червня керівництво Закарпатської обласної організації зустрічалося з представникам місцевих ЗМІ. Мова йшла про результати кількох місцевих виборчих кампаній, що відбулися в Україні з березня по червень 2009 року. Учасниками прес-конференції були керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба та члени Політичної Ради організації - Золтан Ленд`єл (міський голова Мукачева) і Ольга Бізіля (перший заступник Берегівського міського голови). 

         - Протягом 4-х останніх місяців в Україні 5 разів відбувалися місцеві вибори, - зазначив Володимир Шкріба. - Щоправда, коли люди чують слово вибори, то перше, що їм сьогодні спадає на думку – це президентські чи дочасні парламентські перегони. Бо наші політики зробили все можливе, для того, задовго до офіційного старту виборів глави держави країна почала хворіти на виборчу лихоманку. Натомість, місцеві вибори більшість політичних сил банально ігнорують.
        На переконання керівника секретаріату обласної організації Єдиного Центру, головна причина цього втому, що більшість політиків, партійних лідерів звикли говорити, розводити демагогію, а не працювати над вирішення конкретних, так би мовити приземлених проблем конкретної громади, села чи міста. Хоча, якщо взяти, до прикладу Перeчин або Великі Лучки, то від того, хто буде мером чи сільським головою часто залежить на багато більше ніж від прем’єр-міністра чи спікера.

        Натомість, підкреслив Шкріба, Єдиний Центр був представлений на кожній з виборчих кампаній впродовж останніх місяців. У всіх 24 областях та Автономній Республіці Крим ми обирали 162 сільських голів, депутатів сільських і міських рад, Тернопільської обласної ради, мерів кількох міст. Останні виборчі кампанії проводилися 14 і 21 червня. На Закарпатті 3 травня відбулися вибори мера Перечина та Новоселицького сільського голови у Виноградівському районі. У неділю, 21 червня, сільського голову обирали жителі одного з найбільших сіл Мукачівщини – Великих Лучок.

        - Що ж стосується результатів, то я зупинився на двох моментах, - наголосив Володимир Шкріба. - Перший – це явка виборців. У Перечині вона склала майже 72% від загальної кількості виборів, у Новоселиці на виборчі дільниці прийшло більше 60% місцевих мешканців, і у Великих Лучках проголосувало практично 50% виборців. Отже, попри заяви багатьох політиків і партій, людям не байдуже, хто очолить села чи місто, вони усвідомлюють, що обираючи місцеву владу голосують за майбутнє свого населеного пункту, його розвиток, тому й не втрачають інтересу до виборів.


        І другий момент, це власне, самі результати голосування. У всіх трьох населених пунктах, де відбулися дочасні місцеві вибори, переконливу перемогу здобули кандидати від Єдиного Центру. Їх підтримала більшість мешканців. Так, мером Перечина - серед 5 кандидатів - стала Мирослава Гуранич, за яку проголосувало 56% виборців, у Новоселиці переміг Віктор Ворон – у нього 50% голосів місцевих мешканців. А у Великих Лучках наш кандидат Іван Андрейко отримав довіру 80% виборців. Така переконлива перемога свідчить, що Єдиний Центр стає все більш популярнішою та впливовішою політичною силою на Закарпатті, а люди сприймають наші ідеї.


        Подібні тенденція прослідковується загалом по Україні. Нас підтримую як на Заході, так і на Сході, в населених пунктах Півночі та Півдня. Судіть самі: Єдиний центр отримав найбільшу кількість перемог на всіх 5 виборчих кампаніях. Загалом ми отримали 25% перемог і такий же відсоток голосів виборців. Приміром, 21 червня представники Єдиного Центру перемогли на 7 із 14 виборів сільських голів, а на виборах 3 і 24 травня по 8 і 7 перемог.


        Таким чином, з березня по червень Єдиний Центр має 40 перемог на виборах сільських, селищних і міських голів. Це найвищий результат з поміж інших політичних сил. До прикладу, Партія регіонів отримала 10% перемог, БЮТ та «Батьківщина» - 8,5% перемог, НУНС та «Наша Україна» - 4% перемог.


         На перконання міського голови Мукачева Золтана Лендєла, результати виборів свідчать про те,  що люди голосують за ті політичні сили, які пропонують реальні, конкретні та ефективні шляхи вирішення місцевих проблем.
        - У Єдиного Центру були програми дій у кожному населеному пункті, - наголосив Ленд`єл. - З цими пропозиціями вони йшли до виборців. І люди, що втомилися від політичної демагогії, їм повірили.


           На думку міського голови Мукачева, ефективній роботі місцевої влади заважає відсутність дієвого антикризового закону та непродумана урядова політика. Перш за все у сфері регулювання тарифів на енергоносії. Бо якщо постійно зростає ціна, скажімо на електроенергію, неодмінно зростатимуть комунальні послуги. Відповідати за це додатися саме місцевій владі. й перед ними постає вибір: підвищувати тарифи або ж поставити комунальні підприємства на межу банкрутства. А компенсувати кошти за різницю в тарифах уряд не поспішає, бо їх взагалі немає в державній скарбниці.


          Як зазначила член Ради обласної організації Єдиного Центру Ольга Бізіля, результат успіхів на місцевих виборах ще і втому, що наша політична сила бачить проблеми, які турбують усіх українців.
         Зокрема, на думку Бізілі, це стосується вимог щодо спрощення візового режиму з країнами Євросоюзу. Акція Єдиного Центру `Вікно в Європу` в ході якої єдиноцентристи пікетують дипломатичні установи ЄС схвально сприйнята суспільством.

          Популярності та довіри місцевих мешканців єдиноцентритстам, на переконання Шкріби, додає й те, що політична сила активізує свою діяльність, на відміну від багатьох партій, не лише напередодні чергових виборчих кампаній, а проводить в області системну, щоденну роботу задля вирішення проблем громади. Перш за все мова про підтримку соціально незахищених верств населення. Підтвердженням цьому є багаточисельні благодійні акції, що кілька років поспіль проводяться на Закарпатті командою Віктора Балоги. Тож іншим політичним силам, що так люблять критикувати Єдиний Центр, було б непогано час від часу також ініціювувати та реалізовувати подібні акції й надавати посильну допомогу тим, хто її зараз найбільше потребує.

Коментарі

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

ТАК ВОНИ КРИЧАЛИ КОЛИСЬ ПРО ПЕРЕМОГУ СДПУ(О) , ПОТІМ НАШУ УКРАЇНУ , А ТЕПЕР ЄДИНИЙ ЦЕНТР. ЯКА ПАРТІЯ БУДЕ СЛІДУЮЧА?

К
Кусi

Айбо сей на фото справа дуже на сомара похожий. Лем довгi вуха хиблять.

Читайте також