Єдиний Центр закликає провести відкритий конкурс між перевізниками

6
3

У осередку наголошують, що цього не було зроблено досі ні разу, і в тому числі через це виникають постійні проблеми з перевізниками в обласному центрі, цінами на проїзд та якістю послуг.

– Днями один із високопосадовців Ужгородського міськвиконкому повідомив мешканців міста, що міська влада веде перемовини щодо чергового підняття цін за проїзд в ужгородських маршрутках. На превеликий жаль, останніми роками міська влада перетворилася на придаток бізнесменів-перевізників по узаконенню за бажанням власників маршруток забезпечувати відповідний рівень дохідності бізнесу за рахунок гаманців ужгородців. При цьому, ужгородська влада системно і послідовно забезпечує монопольне становище двох-трьох представників бізнесу на цьому ринку, – йдеться у заяві ужгородського Єдиного Центру. – Постійним, єдиним аргументом перевізників в обґрунтування чергового підняття вартості проїзду наводиться відсутність рентабельності. У той же час, за роки міська влада не спромоглась розробити обґрунтовану схему визначення вартості проїзду, що, в свою чергу, унеможливило б будь-які дискусії щодо розміру підвищення вартості. За наявності узгодженої схеми визначення вартості проїзду, подорожчання (здешевлення) будь-якої витратної складової була б чітко визначена у кінцевій ціні.

– Єдиний шлях по оцінці реального стану на ринку пасажирських перевезень в місті – проведення, нарешті, дійсно відкритого, вільного конкурсу. Цього не було зроблено жодного разу. І проводити такий конкурс влада не збирається. – наголошується у заяві. – Не вдаючись до оцінки підставності та актуальності подібних переговорів, вважаємо, що обговорення зазначеного питання можливе винятково за умови виконання як владою, так і перевізниками взятих на себе зобов’язань при останньому піднятті цін, а саме:
- встановлення на маршрутках GPS-навігаторів;
- розробка і неухильне дотримання графіку маршрутів;
- приведення всіх транспортних засобів у відповідний санітарний і технічний стан;
- забезпечення відповідного рівня культури надання послуг.

– Жоден із наведених зобов’язань влади та бізнесу не виконано. В Ужгороді на ринку пасажирських перевезень панує хаос і беззаконня. Ужгородці справно сплачуть встановлену владою вартість жахливих послуг. Пора і владі з горе-бізнесменами виконати свої зобов’язання перед ужгородцями, – підсумовується у заяві ужгородського Єдиного Центру. 

Коментарі

Ю
Юля

дійсно, спочатку нехай виконають все що обіцяли при попередньому піднятті цін, а то нічого не зробили, хоча тоді піднімати не було потреби, а ми вже стільки часу платимо. А ще нехай куплять великі автобуси, а не 14-ти місні, старі, розбиті і не набивають 30 чоловік у них, а потім кажуть про рентабульність. Крім того цей шансон москальський вже надоїв, але ж ясно що і як, який мер москаль та заступники його, такий і шансон, про який патріотизм ми тут говоримо?

У
Ужгородець

Люди діло пропонують, а гидота інколи цього нехоче робити.

У
ужгородець

Задовбали вже ці вонючі андріївські маршрутки. А погорєлов з нетиповим волошином зараз ще хочуть нам впарити їх за 5 грн.

Читайте також