ЄС вимагає від України скасувати популярний серед закарпатців другий закордонний паспорт

9
2

В Євросоюзі закликали Україну скасувати для українців можливість мати два чинні паспорти для виїзду за кордон одночасно.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у четвертому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів.

Зокрема, у звіті зазначається, що Польща ідентифікувала громадян України, які мають більше одного законно оформленого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними.

Таким чином українці могли дозволити собі залишатися в ЄС за межами обмеження 90 днів у піврічний період.

Також в ЄС очікують, що Україна скасує чинність вже виданих додаткових документів.

"Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких "додаткових" паспортів та скасувати чинність тих, які були видані" - йдеться у рекомендації Єврокомісії для України.

Всього з 2015 року виготовлено понад 17 млн паспортів громадянина України для виїзду за кордон.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Л
Лоці

До Холмса: насправді наш біометричний паспорт перевершує їхні паспорти, а також цифрова країна тобто застосунок Дія стоїть набагато попереду у розвитку за інші країни. Фактично у них така собі жорстка бюрократія. На кордоні у нашому біопаспорті вони тільки бачать цифрову копію сторінок, тобто відкриваєте свій паспорт і тільки перші сторінки вони бачать але насправді у нашому біопаспорті набагато більше інформації, наприклад група крові, відбитки пальців, а також іншої і що саме головне можна записати туди усю мед карту і багато ще чого але вони це не бачать бо не мають технічної можливості, тільки у поліції можуть прочитати...)) Тому виходить так: Іванчо Іван Іванович 01.01.1980 р.н. номер паспорта ар1234567 та Іванчо Іван Іванович 01.01.1980 р.н номер паспорта ар2345678 це дві різні людини, а на справді одна людина з двома паспортами) Інформацію яку можна записати у паспорт наша країна стоїть набагато попереду за ЄС, фактично ЄС пасе задніх у біопаспортизації.

Х
Холмс

А не пішли би вони на юх…..Щось забагато ВИМАГАТИ почали. Не хотять наші європейські партнери розповісти, як у деяких їх країнах у закордонний паспорт ще фото вклеюють і не яких натяків на біометрію, а вони нас чомусь вчять і вимагають. В нашому закордонному паспорті зазначається номер особи в демографічному реєстрі, цей номер не міняється зі зміною прізвища і інших особистих даних, він є постійним, сталим, тому хоч 10 паспортів у особи, на кордонах ЄС, завжди є можливість ідентифікувати особу за цим номером + біометричні дані і визначити термін її перебування на території ЄС. Якщо самі не вміють своїм програмним забезпеченням користуватись, не треба з хворої голови на здорову проблеми перекладати….

Читайте також