Євродепутати занепокоєні "диктатурою" Орбана і пропонують санкції

12
17

Депутати Європарламенту занепокоєні надзвичайними заходами, запровадженими у відповідь на епідемію коронавірусу в Угорщині та їх впливу на демократію, верховенство права та основні права. Тобто йдеться практично про необмежену владу, яку отримав прем'єр-міністр країни Віктор Орбан на необмежений термін.

За словами віце-президента Єврокомісії Віри Юрової найбільше занепокоєння викликає саме це - що в Законі немає обмежень за часом.

Дебати в Європарламенті розпочалися без участі самого Віктора Орбана та міністра юстиції Юдіт Варги, що дозволяє регламент.

Частина депутатів ЄП закликали припинити будь-яку допомогу Угорщині в рамках перспективних планів відновлення, якщо вона не збирається дотримуватися духу демократії та верховенства закону. Також була розкритикована пасивна позиція Ради ЄС щодо подій в Угорщині.

З іншого боку, керівник кабінету прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш висловився про дебати в ЄП як "полювання на відьом та показовий процес" проти його країни.

"Вирок був заздалегідь написаний", - сказав Гуляш на прес-брифінгу уряду.

Глава відомства прем'єр-міністра заявив, що такі процедури лише шкодять іміджу ЄС та послаблюють довіру до інституцій блоку. "Ця процедура є нестерпною і неприйнятною", - сказав Гуляш. "Це не має нічого спільного з верховенством закону або основними цінностями ЄС".

І зазначив, що "навіть на показових судових засіданнях комуністів була можливість заявляти про власну справу".

Нагадаємо, що Угорщина відкликає 5-х іноземних послів через звинувачення уряду Орбана у диктатурі.

Коментарі

П
пішті

Орбан- порядний кормань. Не те, што наш - зад лиже америці, землю роздає за 1 ярд кредитоу, коли ціна її за 3 трильйони доларов. А чий наш, землю не збирав, кров не проливав

М
Микола

Володимир тот котрий майДаун тут. Порівняй ВВП з Україною а потім про подачки говори. У маленької країни воно більше ніж у могутньої України

E
Ede

Volodymyr, Майдаун, вы действительно больны на голову, или только прикидываетесь. Кстати нет второго варианта: и те которые прикидываются, не могут быть здоровыми. Для редакции: не Гуляш а Гуяш. Венгерское буквосочетание ly читается, как j, то есть й.

М
Майдаун

Ці мудяри вже усих достали у ЄС.То є паскудна нація сидит на шиї Євросоюзу жиє за рахунок подачок з ЄС і ше шось скавулит як побита собака.

1
1

Тоті євродепутати просто голубі, завто їм не любиться Орбан.

Г
Гукан

Читаву коменти і офігівау. Як страшно жидь. Товарищи, нас так не возьмут у Європу і ми туди ніколи не прийдемо.

V
Volodymyr

Гнати Nahuj ту кончену вонячу бридь модьорську, срані пусрані фашисти вни боли є і будуть,фуй ВляDь на них!!!

ПД
Петах до нижнього

Майже умре з голоду. А кідь серйозно,то нико іх не пустить з Евросоюза- шт не ясно як Брексід пережиє унія Шож ви такі перепужані, вшиткого ся боіте?

ІП
Іван Пальо

18:16, 18:30 Ну і шо мадяри будуть робити з усіх сторін оточені ЄС з квотами і митами? З ким торгувати будуть? А дорогинха які гроші будуть латати? А школи, лікарні, хто буде ремонтувати? То їм всьо ЄС робив.

П
Правдоруб

Орбан вам не украінська подстилка. То з вами бабрати і гузицю лизати американцям не буде. Нам б такого...

Д
Джон

Кончится еще одним брекситом . Орбан х ложил на еу

Г
Георгий

то добре коли лідер держави знає відстояти інтереси своїх громадян, а не як у нас зовнішнє керівництво з усіх боків...

Ш
Шоні

Не то што бандерувсько-америцька "швобода". Прийде Байден,збере на планерку президента,племєра,спікела....пістону вставіть і сина лишить гауляйтером.А бандершня носіться із гімнами,ушыванками,петеками,гунями....і ревіщить,ош уни "вільні". динь незальежності" швяткують.Соросови чоботи лижуть,американцям з канадцями у очко лізуть....Таку державу спаплюжили,зробили з України помивальку америцько-бандітську. Орбан,то ДЕРЖАВНИЙ МУЖ!

E
Ede

Вот вам орігінал; https://24.hu/kozelet/2020/05/10/szijjarto-alhirterjesztes-nagykovet-berendeles/

E
Ede

Знову відкликає замість викликає. У редакції не думають: як може люба країна відкликати іноземних послів? Махімум вислати.

P
porohobot

берить нас туди https://i.postimg.cc/1XtXW2fw/ukraina.jpg

ЮЧ
Юра чорій

Вигнати їх з Євросоюзу

Читайте також