"Єврокар" відкинув звинувачення у контрабанді автомобілів

32
0

12 липня 2010 в ЗМІ була поширена інформація начальника управління УБОЗ ГУМВС України в Закарпатській області Івана Немеша про передачу матеріалів у кримінальній справі до суду щодо ЗАТ «Єврокар». Згідно з публікаціями, компанії висунуто звинувачення в контрабанді 10 автомобілів із заподіянням шкоди на загальну суму 10 млн. грн.

ЗАТ «Єврокар» офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності. В даний час проти компанії не порушено жодних кримінальних справ і в цьому контексті заяву пана Немеша є, щонайменше, абсурдним. Згідно з його заяви, вартість кожного автомобіля повинна була б складати до 5 млн. грн.

ЗАТ «Єврокар» є найбільшим платником податків Закарпатської області. За період з 2005 по 2009 рік включно підприємство виробило понад 101 тис. автомобілів, було створено 1200 робочих місць і перераховано податків і зборів в обсязі 2,3 млрд. гривень. За підсумками Конкурсу Міністерства фінансів України в 2008 році ЗАТ «Єврокар» увійшло до першої десятки підприємств з найвищими показниками приросту відрахувань до державного бюджету.

ЗАТ «Єврокар» є лідером у галузі вітчизняного автомобілебудування, що неодноразово було відзначено авторитетними рейтингами України («Топ-100. Рейтинг кращих компаній України», «Гвардія корпорацій», «Гвардія бізнесу»: рейтинг регіонів »,« Топ-100. Найпопулярніші Найдинамічніші компанії України »та ін.)

У даний момент ЗАТ «Єврокар» реалізує інвестиційний проект з повномасштабного виробництва автомобілів загальним обсягом інвестицій в 250 млн. дол.

Керівництво компанії вважає, що, можливо, таким чином, УБОЗ Закарпатської області виконує програму Уряду «по залученню інвестицій», при цьому відволікаючи увагу від інших економічних порушень в області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також