Європейські експерти перевірять законність будівництва вітряків на Полонині Боржава

16
14

Комітет Бернської конвенції підтримав пропозицію провести незалежну експертизу на місці у 2021 році.

Як повідомляє спільнота «Врятуй Боржаву». скаргу до Бернської конвенції подала Катерина Борисенко від ГО «Українська природоохоронна група».

Тож у четвер 3 грудня Комітет Бернської конвенції розглянув питання про будівництво вітрової електростанції на Полонині Боржава на Закарпатті.

Комітет заслухав виступи заступниці міністра екології України Ірини Ставчук та Катерини Борисенко від ГО «Українська природоохоронна група», що подавала скаргу до Бернської конвенції з цього питання.

Екологи показали, що будівництво такого масштабу є реальною загрозою для цієї природної території, а процедура ОВД була проведена з порушеннями і не дає реальної інформації про вплив на довкілля; розповіли про ситуацію з судами і про отримані забудовником дозволи.

Секретарка Конвенції Урсула Стікер підкреслила, що український уряд повинен дотримуватись стандартів Смарагдової мережі. Всі учасники одноголосно підтримали пропозицію провести незалежну експертизу на місці у 2021 році.

Нагадаємо, що 34 вітряки на полонині Боржава планують звести турецька компанія Guris (інвестор) та «Атлас Воловець Енерджи» (забудовник)

Наразі проти забудови Боржави виступають екоактивісти, й наразі будівництво оскаржується у судах.

Проте, нещодавно апеляційний суд Львова задовольнив скарги фірми, яка хоче звести на полонині Боржава вітряки.

Радимо переглянути наші публікації по тематиці вітрових електростанцій на Боржавській полонині.

Також Mukachevo.net писало про плюси і мінуси побудови вітрових електростанцій в Карпатах, зокрема на полонині Боржава.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДВ
Дядя Ваня

Салупу на воротник жидовнi ахметовськiй а не Боржаву! Будуть горiти iх вiтряки вмiстi з ними, i клоуном членограем.

В
Володя

Най собi львовськi поляки в дупу накладуть вiтрякiв. Всюди полячня майе рiшати???

Д
Дідо

Верховинці які ліс ріжуть роками і вагонами відправляють в Європу і мичуть сміття у річки востали проти вітряків і вдруг стали переживати за екосистему??? Ви вірите в то??

М
мигаль

Австрія та Мадярщина (за Дьором) укриті вітряками, Німеччина од Мюнхена до Нюрнберга тоже (дале'м не був), айбо кажуть шо і дале так само. Голандія у вітряках як і Англія. Лем нашим цурошам то мішать - чистомак екологію нарушать. Засрані целофаном і пластмасов хащі і ріки то добре, а вітряк нє. Активісти хочуть грошей.

ДН
До нижнього допису

Ти там вже не будеш . Не пустять близько . Тварини розбіжуться . Екосистема прийде в хаос . Зате твої діти , замість прогулянок по горах , сидітимуть у гаджетах з ранку і до ранку , споживаючи енергію з тих вітряків , а ти будеш систематично оплачувати її поки не здохнеш .

Ф
фігєс

А ЄС яким боком? Най розберавуться з побитими французами і німцями.

ТС
Тот самий

Хтось був у європі? Бачили вітряки? У словенії повно вітряків і нічо. Що буде тим горам кіть там появляться вітраки?

Д1
до 111

Ви якщо почнемо жити без думки екропейських і американських експертів , то всьо продасте за два тижні і нянько даже небуде мати де пасти вівці.

Р
РУСИН

Полонина Боржава є екосистемою Закарпаття . Всі дії по цих питаннях мають бути вирішені краянами , а не львів'янами , турками , киянами... Якщо місні не можуть зупинити такі реверанси , тоді потрібно звертатися за допомогою в ЄС , міжнародниї організацій , як до третєйських суддів . А іншого виходу немає ! Чи є ? Тоді надайте для публічного огляду . Будьмо реалістами . Коли Зе обіцяє підтримку інвесторів на різних форумах , йому ж не надають достовірну інформацію , а якщо і дали , то скоріше за все не повну , а поверхневу . А сам він , на жаль , в тих питаннях не бум-бум . І це не смішно . Хто обирав , той і підспівує і радить .... Тепер ЙОГО косяки мають розгрібати місцеві . Не заважайте , якщо не можете допомогти .

Ш
штефан

Нияких вітряків не треба, доста своєї дешевої атомної енергії, а вітрову будуть нам продавати по 7 грн за кіловат, і вгадайте, хто буде за неї платити???

СБ
Степан бе

Я патриот и членос заградительного отряда сс правосектор. И я, доволен что у меня нет мозгов думать самому, ляпше пусть думают за меня США ЄС И ЗЕДЕБИЛЫ.

X
xxxx

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ------ http://bit.do/sehub

В
Варош

А што невидите што Щур Вася оолова міжгірської ОТГ вкрав полонину з касківим??То не видите??Щуру місце в тюрмі

1
111

може ми вже почнемо жити без думки екропейських і американських експертів?

Читайте також