Європейський парламент підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ

16
0

Про це заявила президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України.

"Ми визнаємо європейську перспективу України. І, як чітко зазначає резолюція (яку планує ухвалити Європарламент. - Ред.), ми вітаємо заявку президента України про статус кандидата, і ми будемо працювати над цією метою. Тому що ми хочемо, і ми повинні зустріти майбутнє разом", - сказала Метсола.

Вона заявила, що Європарламент повністю підтримує українців у їхній "боротьбі за виживання у ці темні часи нашої історії".

На засіданні парламенту присутні усі топ-посадовці ЄС - президент Євроради Шарль Мішель, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель.

28 лютого Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України в ЄС.

У ЄС вважають, що процедура розгляду заявки України може бути важливою для президента Зеленського з огляду на те, що це питання може бути потенційно використане на переговорах з РФ, оскільки Євросоюз - це проєкт, який базується на основі миру та вирішення конфлікту шляхом діалогу.

Додамо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловився за прискорений вступ України до Європейського Союзу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також