Європі загрожує... кір

2
0

Країни Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров'я охопила епідемія кору. Про це йдеться в прес-релізі ВООЗ.

 

Згідно з повідомленням, протягом перших семи місяців 2011 року в регіоні було зафіксовано понад 26 тисяч випадків інфекції, зареєстровано дев'ять випадків смерті від кору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання захворюваності склало 276 відсотків.
 
У повідомленні підкреслюється, що епідеміологічна ситуація ставить під загрозу виконання прийнятого раніше плану елімінації кору в країнах Європейського регіону до 2015 року.
 
Європейський регіон ВООЗ включає країни Західної, Центральної та Східної Європи, Росію, Туреччину, держави Закавказзя і Центральної Азії.
 
За інформацією організації, спалахи кору зафіксовано в 40 з 53 країн, що входять до Європейського регіону, причому реальне число хворих значно перевищує наявні на сьогоднішній день дані у зв'язку із затримками в зборі та обробці повідомлень про нові випадки інфекції.
 
Найбільше зростання захворюваності на кір відмічено у країнах Західної Європи, серед яких лідирує Франція, де з початку року було зафіксовано понад 14 тисяч випадків інфекції. І все ж таки, за оцінками ВООЗ, географія спалахів кору свідчить про те, епідемічний процес охоплює весь Європейський регіон і поширюється за його межі.
 
У зв'язку з різким зростанням захворюваності на кір країнам регіону рекомендується посилити заходи з моніторингу спалахів інфекції, продовжувати раніше прийняті програми імунізації, щоб забезпечити охоплення щепленнями до 95 відсотків населення, посилити заходи щодо пропаганди вакцинації, насамперед, серед підлітків і молоді, а також вводити додаткові програми імунізації, спрямовані на важкодоступні групи населення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також