Євростат: Угорщина - серед найбідніших країн Європи. В Румунії ситуація краща

82
13

Найнижча купівельна спроможність в ЄС у жителів Болгарії, а найвищий ВВП на душу населення - у жителів Люксембургу, однієї з найменших, але багатих країн в світі.

Євростат опублікував попередні відомості про фактичне індивідуальному споживання на душу населення і про стан ВВП в країнах Європейського Союзу за 2019 рік.

Зазначається, що статистичні дані збиралися задовго до того, як країни почали широко впроваджувати заходи щодо стримування епідемії COVID-19.

Середній рівень по 27 країнам ЄС береться за 100%. Перше місце за фактичним індивідуальним споживання на душу населення займає Люксембург, де рівень на 35% перевищує середній по ЄС.

Згідно з рейтингом купівельної спроможності населення найгірша ситуація у Болгарії - 59%, Хорватії - 66% та Угорщині - 67%.

Цікаво, що ситуація в Румунії (79%) значно краща, ніж в сусідній Угорщині, з якою її часто порівнюють.

Найзаможніша трійка країн з точки зору купівельної спроможності: Люксембург - 135%, Німеччина - 123% та Австрія - 118%.

Рівень фактичного індивідуального споживання складається з товарів і послуг, які фактично споживаються фізичними особами, незалежно від того, купують і оплачують ці товари та послуги домогосподарства, урядові чи неприбуткові організації.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Z
Zoltan

Золи, здесь пишут про ЕС. Тобой перечисленные страны - в том числе и Украина - пока не числятся среди его членов. Ертед?

:
:::

Ой, ой, ой, що там у вас з головою, бачу не усе гаразд - економісти херовi (чую дзвін, но не знаю де він?). Так споживання населення на 67% від загально європейської (це означає, что угорці менше вживають товарів, т.к. не кидають гроші на право чи на ліво.), дійсно економлять, а румуни лише менше економлять і берут кредити. А ВВП за паритетом купівельної спроможності на душу населення на 2020 рік, за данними МВФ, Угорщина на 40-му місці на світі, випереджае, Польщу, Португалію, Грецію, Хорватію, Латвію, Румунію, Болгарію в Европі. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

П
Петро

ВВП 2018 рік згідно данних Всесвітнього банку, на душу населення Угорщина -31103 , Україна -9233 . Давайте так порівнювати...

ПЗ
Попандопуло зі Львова

Ой як добре,що Україну не взяли в ЄС,так тоді би Україна була сама бідна країна в ЄС!!!А так ми тільки найбідніша країна на теріторії Європи!!! Це перемога!

ДН
До нижніх.

Правду кажете, хлапи! Я живу в люксембурзі! На ушиткому економлю! Бентлі міняву на нову модель гі лошара раз в три роки! Сир ім лем з плісінью, вино лем староє) на Україні намного легше жити! Статистика обманює! Украіна майліпша для жизні! А якщо серйозно, то в Україні ти платиш більше 50 відсотків зарплати на налоги, просто за тебе платить работодатель. А в ЛЮБУЙ европейській державі кідь ти робиш, та ти маєш! І на квартиру і на машину і на отдих і откласти. А у Україні роби не роби.....

NR
N R G правий

Да, братуха! Ти правий! У мене цімбор на французькуй рівєрі держить лодку 21.4 метра та лем за парковку платить 3 тис євро на рік! Представляєш, лошара! А ти свого москвіча на шару паркуєш, нє? А другий цімбор, тоже малинько дурнинькиі має дачу на Пальма де майорка, так комплслуги за місяць 1300 євро платить, правда ххижка 800 квадрату. Ані купіійки не має субсидій, лошара. А на Україні 100 євро комуналка. Я му то пувів та мі не вірив.лошари, нє?

З
Золи

Згідно з рейтингом купівельної спроможності населення найгірша ситуація у Болгарії - 59%, Хорватії - 66% та Угорщині - 67%. В ЧорногоріЇ 60%, СербіЇ 49%, Північній Македонії 43, Боснії і Герцеговині 42%, Албанії 40% Ці країни вже не у Європі ? Доречі України в списку взагалі немає, виходить в нас взагалі ніякої купівельної спроможності немає чи як ?

NR
N R G

я б не вірив таким статистичним даним. у мене знайомі живуть у австріі, у німеччині. працюють у люксембурзі. так там краще ніж в украіні, але теж не намазано медом. 40-50% забирають податки. економлять на всьому. правда, для життя і відпочинку , вистачає. а економічна політика там,.... нам до неі срати і срати. ось так малята

М
Мадьар

Может быть что Венгрия один из самых бедных в Евро Союзе.. Но самый бедный в Европе то точно Украина.,и этот честь никто не хочет от нас забрать.

П
Пішта

ВВП Угорщини на душу населення на рівні Польського і щє дуже хочеся побачити дані по Україні а не сусідів

ДР
До редакції

Ну і що??? Сусіди вже були, продовжуйте...

Р
Ромун

Досить дивна новина ВВП Ромунії на душу населення складає 11535 USD а ВВП Угорщини на душу населення складає 16504 USD і хто тоді бідніший ? Дані взяті з сайту take-profit.org

G
gumi

60% найманих робітників в Люксембурзі (від білих комірців до прибиральників) не є жителями країни...

Читайте також