Їдуть за кордон: Щомісяця з Берегівської ЦРЛ звільняється до 10 медиків

10
17

Про це йдеться у сюжеті ТСН у недільному підсумковому випуску. Журналісти телеканалу побували на Закарпатті, аби оцінити ситуацію на місці.

А також поїхали до Словаччини, куди масово йдуть на роботу наші лікарі, переважно із західних областей України.

Про масові звільнення з Берегівської ЦРЛ ми вже інформували не один раз:

Чимало медперсоналу тут працює з додатковими навантаженнями, аби перекрити брак кадрів. Дехто одночасно працює ще й в Угорщині. Як наприклад одна з героїнь сюжету Анжеліка Нодь, яка окрім Берегова також працює на угорській швидкій допомозі.

Головний мотив звільнення та переїзду – це звісно питання платні та умов праці. Словаччина окрім цього ще свого часу значно лібералізувала умови працевлаштування українських лікарів, фактично визнавши українські дипломи:

Шукайте незабаром на нашому сайті повний сюжет ТСН на цю тему.
 

Коментарі

А
аналитик

Виезжають виезжають , а больниця дали працюе и працюе таке враження що ще краще. Може дийсно це досвид до якого треба добре придивитись, та взяти до уваги.

ДБ
до Берегивчанки

Це правда. Люди давно визначились кому довиряти. Добре що тут поки стабильно.

Б
Береговчанка

Я и моя семья родня давно проживаем в. Берегово, знаем большинство врачей которые работали и работают так как много раз приходилось обращаться за помощью. Так хочу сказать что в городе давно уже люди выбрали кому можно доверять свое здоровье. Больница как работала так и работает без изменений несмотря на уехавших. Может это опыт следует учесть. Не к слову здесь поговорка лучше меньше но лучше?????

Е
Еріка

На черзі Виноградово. Тут спави не кращі.одиниці заробляють великі гроші й мають чим ділитися. Вшиткі другі никавуть за границю. Всьо туйки пропаде

МЭ
Мункач это уже клиника

Ну надо же как кацапы сцут перед галичанами. Даже сюда их приплели.

М
Михайло

Їдуть всі з цого Українського раю ,лікарі ,вчительі,водії,ітдЛюди тікають з Українським паспортом а не те що у кого є Угорський то абсолютна більшість

Z
Zoltan

Їдуть не тільки із Берегсаса в не лише в Угорщину

М
Мункач

То точно,наші мусять виїзжати,а сюди пруться галичани

П
паромщик

хай неідуть бо іх міста занимавуть пришляки

Я
Я

Хай їдуть, їх не можна назвати лікарями. Не багато втратимо, у мадярії їх працювати лікарями не візьмуть, такі ніде не потрібні

ДК
держ. кошт

Хто вчився за держ. кошт-нема держ коштів, це всьо гроші платників податків а хто не вчився- хай держава поверне зібрані податки разом н НДС Більшість вчилася у СССР, хочеш вернути ту страну, щоби люди могли розрахуватися ?

ME
Magyar ember ukran esszel

Я б добряче заплатив державi, щоб закрити в карантин берегiвськоi ЦРЛ таких коментаторiв, якi не розумiють, що зарплата в жменю риса доведе до калiцтва всю медсистему. От тодi би вас назрiв суiцид моральний

ЖМ
Жидівська мафія при владі

В такому режимі цій державі залишається недовго.

.
......

Хто вчився за держ. кошт на медика і виїзджає закордон працювати хай державі компенсує витрати за навчання.

В
Влад

Най ничь некажу за культуру.Бо вже достали.Неїдеш виступати на бобовищьскому святі у вихідний день звільняйся.Може у людей свої плани на вихідні.А ви такі наші чиновники і людей як за скот держите.Невже у культурі таку з.п даєте,як самі маєте.І це зовсім несмішно.Якби ви знали шо за вас люди думають і говорять то самі би звільнилися.Лиш біля кормушки і по світі мандрувати можна.

П
Правда

а що так переживаєте. вони по скайпу з угорщини будуть лікувати наших хворих. дешево і сердито. реформа в дії.

Е
Евріка

треба усю медицину перевести на українську мову-тоді мадяри не захочуть уєзжати

Читайте також