З 1 квітня в Україні вводиться щомісячна абонплата за газ, не залежно від спожитих кубометрів

17
90

У платіжках тепер буде виділена щомісячна фіксована сума за те, що газ нам доставляють і розподіляють.

З 1 квітня в Україні вводять нову систему оплати за газ. Тепер нам приходитиме окремий платіж за фактично використані кубічні метри палива, і окремий — ціна доставки газу і його розподілу серед споживачів. Останній, фактично, є абонплатою за те, що споживач підключений до системи постачання газу. Таким є рішення НКРЕКП, ухвалене 28 березня.

У Нацкомісії запевняють, що це ніяк не вплине на кінцеву суму щомісячного платежу. А от експерти стверджують, що особливо нововведення відчують ті, хто використовує газ тільки для газової плити в незначних кількостях. Для цієї категорії споживачів абонплата може від 1,5 до 9 раз перевищувати вартість спожитого газу, переконаний Максим Гольдарб, ініціатор «Тарифної мобілізації».

Сума абонплати за газ буде залежати не від фактично спожитого обсягу газу, а від потужності вашого лічильника. Так, при споживанні 5 куб.м. газу на місяць споживач заплатить близько 30 грн за сам газ та 24-170 грн (із лічильником G1,6) чи 38-272 грн (з лічильником G2,5) за його розподіл.

Нагадаємо, Гройсман придумав, як українцям осилити захмарні платежі і запропонував комуналку у розстрочку.

Коментарі

З
закарпатець

Назад Путін винуватий нетреба платити.

М
Михаил

А вот у кого закрытые квартиры и дома, дачи, кто на заработках или выехал на год или два, придя в свой дом не сможет в него попасть бо за долги через суд будут забирать вашу недвижимость, люди вы понимаете что власти делают?

М
Михаил

Готов идти на митинг против этой не справедливости..

М
мукач1вка

тепер знову отф1льтруйте 1не пропуст1ть бо я вже писала в комент1 хай люди згадають як румуни п1днялися за сво1права хоч нещемило то 1хн1 кошти просто за брехню,,,

М
мукач1вка

згадайте запов1т шевченка повставайте та вставайте кайдани порв1те,,,,, терм1ново наполягати на знятт1п,,,ра дмитра вовка вони цим сучарою прикриваються йому 28 чи 29 рок1в тепер а цей сук1н син вже наробив ст1льки б1ди з ус1ма тарифами це п1дставна ф1гура понед1лок 9 ранку к,ч, на площу б1ля ратуш1 н6 в1рте що жид об1цяе потелебаченню ош в1н не знав нав1що тод1 такий кер1вник уряду який не знае що твориться в кра1н1 чемодан вокзал 1сра1ль

М
Монатік

У нас люди аморфні. Завтра на 09.00 буду коло ратуші. Такоє не мож попускати. Майбутнє треба будувати тепер.

А
Админам

Зробіть опитування що хто планує йти бастувати або народ вже загалі немає право голоса? Закликати з груп на всілякі концерти типу монатік учасників можете а вивести людей на вулицю що слабо??? Або ви довольні цим бардаком?

О
Оо

Шось невмидно порохоботів які постійно говорили за сеператизм! Можливо в росію на заробітки поіхали? Я теж завтра з вами на 9 ..

А
АнтикорупціЯ

Ви подивіться які декларації подають чиновники київські. Нашо нам транш МВФ? У нас у 3 олігархів бюджет України в карманах.

З
закарпатка

Как закарпатцы вам живется с Украиной? Нравится власть которая пришла после майдана? К ратуше хотите выйте, думаете это поможет? Ошибаетесь, киевская власть уже окрепла, у них есть деньги и оружие. Эксперимент над вами продолжается. Не фиг было красить заборы и мосты и на машине возить флаги. Теперь пришла расплата за это все.

Л
Лукачина

В понедідок на 09.00 біля Ратуші

Ф
Фак

Якщо теперь невийдемо то завтра в гузицю нас будуть дрючити й скАЖУТЬ шо тИ народився в украіні й ти ДЕРЖАВНА ВЛАСНІСТЬ.

V
Vashik

Zavtra kolo ratushi v 9 hodin jdu bastuvati !

9
911

Петр Алексеевич, давайте говорить откровенно. Зачем эта абонплата за подключение к газу и свету, сложные угольные формулы типа “Роттердам+” и непонятные газовые закупки в Европе? Можно ведь проще, и честнее. Установите, наконец, прямой сбор на содержание “энергетических” олигархов. – 100 гривен в месяц на Ахметова, – 100 гривен в месяц на Фирташа, – 200 гривен на Кононенко (мы ж знаем, что у него половину заберут) Плюс АТО-шные – 50 гривен в месяц на Захарче.. ой, военный сбор – 50 гривен в месяц за доступ в магазины “Рошен” Итого 600 гривен с семьи на “семью”. Так сказать, подушный налог. P.S. Да, и не забудьте, пожалуйста, автору книжки “Чиполлино” роялти своевременно перечислять. За идею, которую вы уже три года эксплуатируете бесплатно.

ГО
Гуцул Орест

Складаеться таке враження що Ураіна стала кормушкою для евреськоі націі..що руками мозолистих працьовитих украінців живуть та жирують вс іжиди...інакше не можу зрозуміти той геноцид воровство.люди то не бідні були і до влади.мільйонери та мілліардери.і дальше продовжують воровати грабувати нещасну державу.

ШМ
Шоломон Мордехай

Та то нова схема понзі, оби з жебраків останні гроші утягнути.

В
Василь

"За последнее время доходы нашего государства уменьшились.После того как был введён налог на воздух,вы стали меньше дышать.Это возмутительно! Молчаааать! Кроме того, вводится новый налог на осадки: за обыкновенный дождь — сто лир,за проливной дождь — двести лир,с громом и молнией — триста лир. Молчаааать!"(с) НЕсказка "Чипполино". ------------------------------ — А кто такие эти полицейские? — спросила Селедочка. — Бандиты! — с раздражением сказал Колосок. — Честное слово,бандиты! По-настоящему обязанность полицейских — защищать население от грабителей,в действительности же они защищают лишь богачей. А богачи-то и есть самые настоящие грабители. Только грабят они нас,прикрываясь законами,которые сами придумывают. А какая,скажите,разница,по закону меня ограбят или не по закону? Да мне все равно!"(с) НЕсказка "Незнайка на Луне".

О
Ольга

Блін та якась війна в країні, де гранати подівалися, щоби раз у жидів гахнути

М
мукачево

Жменька гівнюків-злодіїв, що випадково потрапили на високі владні щаблі, хочуть далі дурити і обкрадати нарід. Нє-є, цей експерімєнт вам, злодії, боком вилізе. Хочете як ковбаска на фонарях теліпатися? Та не смійте і заїкатися за бон-плату!

S
Sanya

Ти ще не вмерла Україно...?

М
Мукачево

Всі пишуть всі обурення.Но нико шось не насмілився написати .ШО У ПОНЕДІЛОК В 9.00 к.ч БІЛЯ РАТУШІ ЗБЕРАЄМОСЬ.ХТО БАЖАЄ ПРИХОДІТЬ.Всі пишуть шо "треба" ,шось робити.А з такими темпапи ,будете платити.І соплі жувати.

ДМ
дід Михайло

Жидьі решили усилить економический геноцьід. Ребята, отплатим им тем же, Геноцьід за геноцьід! бей хабадников жги их дома и синагоги. смерть СиоНацьістам!

О
Олічка

А гута би їх уже побила,оби їх побила!!!!Люди,давайте ся збереме,всім передавайте сусідам вуйкам тюткам братям сестрам.Се безпредєл!Най їм чорти платять абонплату,но я їм не заплачу.Фраси єдні.Шобосьте уже здохли

М
мукачевець

Треба зобротись усім і йти на мітинг і тогд буде результат бо інакшепіпец

Л
Лена

до Місцева,когда и где бастуем?

М
Місцевий

Поддержую місцеву. Одними коментарями тут не рішиш. Коли збираємеся в центрі???

М
Місцева

Читаю різні змі з данного приводу й ось на що натрапила: "В Киеве поясняют, что речь идет о неком эксперименте. «Сейчас мы должны посмотреть, смоделировать, что такое постоянная составляющая абонплаты самой при небольшом потреблении среднестатистическом, и как это отразится на среднем чеке, счете», — заявил премьер-министр Владимир Гройсман." Вони виявляється в Києві експериментують за наш кошт...

ДВ
дед ваня

вспомните как в прошлом году главного газовика вывели на чистуюводу,у него зарплата былла под 100тисяч гривен! и он еще оправдывался что ето частная компания , бл.....ьтак вот потому они и ввели абонплату, чтоб получали зарплаты и премии за счет нас горбатых, до миллилона, а ми и дальше будем молчать и тут возмущаться так нам всем и надо нет у нас единого мнения встать и пойти по газовое хозяйство.

Л
Лоці

наші труби,наші лічильники,наша робота,а гроші за це все Їхні,,,, Так хай вернуть людям гроші за це все,а потім нараховують.....

М
Місцева

То пропоную всім бажаючим організуватися і піти колективно бастувати, бо сидіти на дивані і виписувати незліченні пости не принесе бажанного результату. Чи є такі що згідні на якісь дії?

Р
Розрахунок

Мало того с кожної квартири в багатоповерхівці будуть брати абонплату за приєднання, тоді як підключена багатоповерхівка одним ну максімум двома вводами. 72 квартирний будинок принесе чистого доходу приблизно 14 тис.

М
Максим

Поставили українців раком, так українці замість того аби пручатися ще самі вазелінчик подали. Молодці, сидіть дальше мовчіть! Україна заслуговує на ту жидовладу яка зараз є.

І
Іван

Усе просто. Приниесли кілька варіантів на стіл Гройсману як отримати дохід в казну. Вони ж розуміють, що люди в зимку мерзли і не палили взагалі. Дохід відповідно значно зменшився. Окрім того дуже велика частина людей просто залишила країну, однак майно в них там залишилося. От вони собі і думають, як кинути своїх людей. Ті ж поїхали, нехй кинуться їм на їхні статки. Тут у найбільшого патріота виникне сепаратизм. Але реально ну задрали ж.

В
Варош

Шановні, горцеголові, кончайте ту ватнічати! Йдеме штукатурити на Чехи, вертаємеся і платиме за газ поки нас не было. А шо ви хотіли? Азіров, як вы го називаєте, прямо вам казав, шо і як буде

5
5005

Чувим ош правий сектор іде на Кийов !

5
5005

Гнати банду жидовську з України, де Ярош, Саакашвілі, робіть збори в Києві, бо після введуть абонплату за воду, електрику, за дерева, за тварини, а під кінець на воздух !

У
Укпаїна

Їм мало, що ми платимо за український газ, як за імпортний. Їм не достатньо 7 000 гривень за тисячу кубів. Вони хочуть брати з нас гроші навіть тоді, коли ми цим газом не користуємося. Економ — не економ, ти все одно заплатиш, бо газова труба підведена до твоєї оселі. А завтра, якщо їм знову буде мало, вони введуть «абонплату» на що завгодно. У Остапа Бандери було 1 000 способів обійти Кримінальний кодекс, а у нашої влади – 1 000 способів як відібрати гроші у населення.

М
мукачево

А я і не збираюся платити Вальцманам, бо вони завтра українцям висталять абонплату за повітря котрим дихаємо. Це просто перевірка чи можна в черговий раз дурити народ. Хай ідуть на йух, облгази і обленерго треба негайно повернути у власність держави а злодіїв "к стенке, чтоб другим не повадно было".

І
Іванчо

З 1 квітня влада вводить ще підняття акцизу на пальне. Чекайте подорожчання на 30-40%

ПМ
правий мукачівець

то леше єврейська влада могла такоє придумати. Шкода шо наші люди майдан знову не зроблять,ну а навіщьо якщо він вже не буде проплачуватися ???? Вот так наші люди за копійки відстоювали інтереси бандюків + скільки віддали своє життя,а вони зараз ті кошти які викинули на майдан,з людей з процентами заберуть а люди так і далі терпітимуть і будуть мовчати.

М
Мауріньо

се заговор сіоністів жидів

Ш
Шарий

но что дале вам россия недобра .вище узнаете что такое америка и евросоюз . уси ко бов за майдан враги народа украини придатили подстилки раби!!!!! янукович вам не добрий щось не вижу абисьте ся зобрали на сравний ваш майдан ! ЖИДОГАЛИЧАНИ ФОСО ВАС ГЕНОЦИДЯТЬ И НИЧ НИКО НЕ ЗРОБИТЬ ВЫ РАБИ И ВСИ БУДЕТЕ ПЛАТИТИ ! задача чотко поставлена 10 милионив рабив доста ! нико вас кормити не буде ! а и канешно се путина агенти подняли цини на газ не ???тупи необразовани ! и щи си журналисти шо розжигають мижнациональну ненавить ищи отвитьть за се ! жду когда в этой стране за бендеропридательський слоган славаукраине героя слава будуть! БИТИ У ПОСОК !!! СКАЧТЕ БОГАТИ СКАЧТЕ !! МОЖЕ ТАК ЗОГРИЕТЕСЯ И ГАЗА НЕ ТРЕБА БУДЕ !!! Я ЛИЧНО ПЛПТИТИ НЕ БУДУДАВАЙТЕ ТУПО УСИ НЕ ПЛАТИТИ А ГАЗОВИКИВ НЕ ПУСКАТИ У ХИЖУ !!!!!ШАРИЙ ФОСО ВАС ЖУРНОШЛЮХ ТРАХАЕ БЕЗ ВАЗИЛИНА ПРЕДАТЕЛИ ТИ КО ТРЕБА ТИ ПОНЯЛИ !!!!

1
123

На думку, влада вважає, що основна проблема України - це українці, тому ці п- ри роблять все можоиве щоб нас не стало, а наші домівства заберуть за борги, які виникають при таких тарифах. Нещодавно, на мукачево нет вже була стаття, в якій писалося, ким були переважно мешканці Мукачево, і точно не українці. Наступний крок, це будуть будувати дешеве соціальне житло, щоб тих хто не здохне, переселяти з нормальних осель в мишачі норки. Будемо бачити.

В
василь

народ отримав по заслугам! мені вас не жалко! когосьте привели до влади тому кланяйтесь. ви заслужили таку владу! терпіть і оберіть знову! козаки не ниють, будьте правжніми патріотами і віддайте державі все своє!

РЦ
Реальна ціна

Якщо до цього часу 1м3 газу коштував 6.8 грн. то зараз вийде якщо я споживаю за 1рік 1000 м3 = 1000*6.1 + 200?12 =8500 за 1000м3, тобто 1м3 коштуватиме 8.5грн., а якщо лічилиник G6 то 9.7грн. за 1м3. А пільги та субсидії на абонплату передбачені ?

К
К77

Нибожата ми українці, жаль що стільки хлопців на майдані загинуло, а тепер на передовій... і все щоб слуги народу- жиди встигли новий, чим далі, тим цікавіший закон прийняти... Шкода молодь нашу... А мукачівський закарпатгаз при чому. Його працівники лише виконавці, з мізерною зарплатою, як у нас з Вами....

:
:))

Ну що тут скажеш....Слава Україні!

ИГ
Исе ГЕНОЦИД

Пока народ на вулицю невийде і небуде відстоювати своє право на гідне життя то до тих пір будуть обдерати люд.Закарпатці захистимо себе від лихварів.

ЯП
Я проти геноциду громадян

Реально люди проводили в селах газ за свій кошт, а тепер ще їм платити, це вони нам мають платити за то шо доставляють нам газ по нашим трубам, люди платили за все. за проекти, за роботу, за газорозподільчі пункти(ГРП), абсолютно за все. І зверніть увагу, чому в закарпатгазу найвищий тариф в україні? Ось тут є табличка http://biz.liga.net/all/tek/stati/3636455-dvoynoy-schet-kak-vyrastet-tsena-gaza-dlya-40-ukraintsev.htm Чим наша область така унікальна, що наприклад майже два раз дороже ніж у львівській? а подекуди в три від інших областей, пропоную пікетувати закарпатгаз. Ще вони закладають в ціну заміну і встановлення лічильників, але громадяни скажіть кому поміняли лічильник безплатно? Обленерго наприклад міняло лічильники безплатно, а закарпат газ в ціну закладає, но люди мусять самі купляти Тож народ хто не байдужий то треба заявити можновлядцям що ми не барани

TB
The Best

А разве абонплата не включена в общую стоимость? За воздух ещё не надо платить?

П
Порошенко

Хлопці, прошу вас, робіть шось, бо хочу у ростов...

7
77.77

Нико нам непоможе закі самі собі непоможеме! Із сим треба кінчоти!

СС
Се се уже достало

Люди, треба їх на місто покласти, доста тирпіти

О
Олександр

Київську владу на вила!

М
Мукачівець

Обосьте уздихали, обо ваші діти жони і мами так жили як бідні пенсіонери і люди і молоді сімї. Закляв бо вас чорт оби вас закляв. Та што хочете от того жебрака уже!!!! Де тот Бог!!!

Б
бариги

«Фактически, это свидетельствует о том, что правительство Гройсмана-Порошенко в очередной раз стало на защиту не украинского народа, а кучки олигархов, ведь подсчитано, что в первую очередь от введения абонплаты за газ выигрывают владельцы газораспределительных компаний. 70% этого бизнеса контролирует подельник Порошенко — Фирташ с партнерами и компании российских олигархов. Только в 2017 году от абонплаты облгазы получат дополнительно около 15 млрд гривен

Я
я

Платити не буду

П
ПорошенкоЖид

Особисто я платити не буду http://antikor.com.ua/articles/159934-abonplati_za_gaz_mohna_bude_uniknuti_juridichnim_shljahom__kucherenko

ПП
Петро Порох

Не платити !!!!! олігархи (Фірташ, Левочкін) ніяк не нажруться, вже серуть грошима !!!

З
Загадалося...

"За последнее время доходы нашего государства уменьшились. После того как был введён налог на воздух, вы стали меньше дышать. Это возмутительно! Молчаааать! Кроме того, вводится новый налог на осадки: за обыкновенный дождь — сто лир, за проливной дождь — двести лир, с громом и молнией — триста лир. Молчаааать!"

О
Оксана

Просто абсурд! Коли вже ці ублюдки нажеруться? Паскуди!

БП
Богатирські пличі!!!

Жиди усе хочуть правити. Так учить їхня книга Тора.

М
мукачевці

Це неможливо вже терпіти!!! Коли це все закінчиться????? Виродки ненажерливі!!! Треба починати їх палити!!! Поки не почнемо нічого не зрушиться з місця!!

ТР
Труби рядянські Мені ненька невстановлювала

Платити вобще небуду!!!

ЙЗ
Йду з понеділка мітингувати ко зі мною?

Хто зі мною? Треба вже кінчати цей бардак при владі!!!!!

С
СвідокЄгови

Коли збираємся?

ЖЛ
жінан лімон

Не платиме сю дурницю

СП
Савченко права

"Украину тяжело назвать антисемитской страной потому, что на 2% евреев, которые проживают в Украине, у нас при власти евреев процентов 80", — сказала она. На предложение Гордона "перечислить евреев или жидов при власти", нардеп начала составлять списки. "Тест ДНК мы не делаем, но если если брать по классическому сравнению - по фамилиям, это Гройсман, это Вальцман, фамилия Порошенко, это Тимошенко, у которой также девичья фамилия с еврейскими корнями. Это депутаты: Береза - только один из них, тот же Логвинский. Когда женщина говорила о еврейском иге, а правильней было бы это называть жидовским игом, у нас при власти не лучшие преставители своего народа", - скзала внефракционный нардеп. Ранее Савченко в эфире телеканала NewsOne заявила, что в Украине есть еврейское иго и призвала с этим что-то делать.

ДМ
До місцевоі!!

Петиціі непоможуть відкрий очі!!! Ім поможе лиш мотуз і електростовп! Нах іх повішати треба! В ПОНЕДІЛОК ЙДУ БАСТУВАТИ ГАЗОВОЄ!!!!

ЯЗ
Я ЗА МІТИНГ

коли ся збираєме?

БН
Банду на вили!

Банду на вили!

М
Мессінг

А дале шо буде??? Діти правити не мож буде несплативши абонплату???

М
Мукачево

Я за мітинг .Се вже всі рамки перейшло!!!

8
8888

Може пора міняти тих хто будує по новому наше нове життя???

К
Каменяр

Якшо погодитися на це то дальше буде гірше!!!

7
777

Люди іх паскуд запалять.

Л
леся

То ужас ,люди і так з бідою платили ,а тепер платити іще гірше не будуть ,Тимошенко казала не платити за доставку і все .Раніше такого небуло з покон віків ,закалебали слуги народу ,не досить шо здирають в касах окремо за квитанцію хто 3.гр ато і 5.гр.

М
Мiсцева

Пропоную всiм небайдужим приеднатися до петицii на сайтi Порошенка. От Вам посилання https://petition.president.gov.ua/petition/35455

І
Іван

Давайте в понеділок або вівторок йдемо пікетувати будівлю Закарпатгазу в Мукачеві. Чи знову забєтеся в свої дивани і звідти слиною бризгати будете і мовчатимете?

Д
Діпсі

Дуже дуже обурений цим нововведеням... люди ледве зводять кінці з кінцями, а вони лише те й роблять, що думають новий механізм як видурити з людей гроші... експерти кажуть, що за рік такого податку в бюджет надійде 7 млрд гривень...отож я не збираюсь збагачувати когось, бо вони собі це захотіли і придумали...доста було платити , і так все вкрадуть!!!

7
77.77

Се вже перегнули палицю!!! Ціни більші як у європі а зарплати як у африці а машини як на кубі! Не держава а абсурд якиїсь! І се ми маєме терпіти?

9
911

До реч1 - на ск1льки в1домо, у варт1сть спожитого газу включено варт1сть за його транспортування, видобуток та зарплатня роб1тник1в газових компан1й! Подур1ли, чи що????

9
911

А яким чином нараховуватиметьсЯ плата у приватних будинках???? Газов1 труби по вулицям прокладалися за кошти самих жител1в - до цього н1 газове господарство, н1 тим б1льше УкрГаз, н1якого ф1нансового в1дношення не мало. В 1981 роц1 мо1 батьки заплатили по 195 рубл1в за те. що труби було проведено у дв1р!!!!!! 1 труби, 1 робота газово1 компан11, виготовлення плану для КОЖНОГО будинка, п1дключення 1 т.д. було виплачене за рахунок самих споживач1в. ОТОЖ!!!!! ЗА ЩО МИ МАЕМО ПЛАТИТИ????? Може ще нам 1 пов1тря дозовано вид1ляти будуть - кожному поставлять л1чильника на леген1?????

Ж
Женя

Банду на вили! Керівництво НКРЕКП спалити зажитово їхнім же газом! Час прийшов!

V
vit

однозначно не платить! пора их на вилы.Достали.

А
Андрій

в основному економити є можливість в квартирах..і усдячи с пропускноі способності лічильника..чи можливо поставити 1-н лічильник на цілий підїзд..за 130 грн абон плати а далі після лічильника ..система обслуговуеться за кошти мешканців?? при чому у кожного мешканця залішаеться старий лічильник щоб розподіляти кошти за основний!

ВМ
Володимир Миколайович

Яка абонплата? за що? В нащому будинку трби 30 РОКІВ не мінялися, все дісталося від радянського союзу. З якого *ера я споживаючи 10 кубів маю башляти стільки же, скільки мій сусід який в опалювальний сезон 400 кубів мотає? Виходить я маю мплатити за нього так ще й за труби які встановлені ще при комуністах? Тариф по закарпаттю один з найбільших.... 0.038 в той час як по україні 0.02. Ви здуріли? Коли тарифна мобілізація? Готовий приєднатися! Якщо пересічникам можна блокувати міжнародні траси, якшо атошникам можна блокувати залізничні колії - чому нам не можна щось заблокувати?

В
вiталька

Я наприклад збираюсь платити ЛИШЕ (!) за спожитий газ. З абонплатою хай ідуть в водафон(або просто на юх). Це получається- через місяць-два будуть приходити платежки за вікна/двері ітд ?? Народе, задумайтеся що витворяюсь києвські бандіти. Закликаю усіх- НЕ платити за придуману абонплату ! Платиш лише(!) за використаний газ. Щось не любиться- в суд і там доказувати хто горбатий.

Л
Лал

Жити по новому

ЛД
Люди добрі

Подуріли там у Києві?

Читайте також