З 1 січня родичам заборонено бути членами дільничних виборчих комісій

12
0

«З 1 січня набувають чинності зміни до закону «Про боротьбу з корупцією». Серед змін є норма, що у дільничних виборчих комісіях та окружних не можуть працювати родичі. Тим часом, практика є така, що у комісіях працюють навіть сім’ї. Знайти кваліфікованих членів дільничних комісій – досить складно», - заявив 17 грудня голова комісії територіального виборчого округу №118 Богдан Хапко під час засідання Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010» на тему «Як суди впливатимуть на рез

Б.Хапко прокоментував: «З мого досвіду, таких випадків, що родичі працюють у дільничних виборчих комісіях, є багато. Про ці вибори ще важко сказати. У принципі кандидати, їх довірені особи, штаби поінформовані про зміни до закону «Про боротьбу з корупцією», і старалися цього не допускати. Однак все виявиться під час виборчого процесу».

На думку Б.Хапка, навряд чи згадувану норму зможуть застосовувати для зміну складу комісій протягом виборчого процесу. «Дільничні виборчі комісії формуються зараз, сьогодні останній день формування, а закон набуде чинності з 1 січня 2010 року. Закон зворотної дії немає. Думаю, він не буде застосований», - сказав він.

Підтримав голову ТВО №118 експерт з виборчого права Андрій Бурий: «Дійсно, зміни досить жорсткі. Однак закон зворотної дії не має. Думаю, представники штабів зараз про всяк випадок задумаються, і в таких випадках проведуть ротації».

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також