З 190 Bradley, які США передала Україні, знищено близько 10 – WP

1
0

Українські військові відчувають брак запчастин для ремонту машин Bradley, які зазнали ушкоджень під час бойових завдань.

Як повідомляє "Українська правда" посиланням на The Washington Post Сполучені Штати виділили 190 "Бредлі", більше половини з яких були доставлені до оперативних підрозділів в Україні, повідомив посадовець, який говорив на умовах анонімності через делікатність питання. Близько десятка "Бредлі" було знищено.

Дані аналітичного сайту Oryx, який враховує втрату лише тої техніки, щодо пошкодження якої є відео- чи фотодокази, свідчать, що ще кілька десятків машин дістали руйнувань різного ступеня. Багато з них були відремонтовані і вже повернуті на поле бою. Деякі з них мають бути відправлені до Польщі для серйознішого ремонту.

Зокрема, журналісти WP зафіксували у лісистій місцевості шість машин, які ремонтують, більшість із них були пошкодження внаслідок вибуху мін.

Ремонт деяких машин може зайняти лише кілька годин. Водночас, за словами військових, з якими поговорило видання, вони відчувають брак запчастин для ремонту.

WP із посиланням на військових: "Деякі машини є "донорами", тобто українці знімають з них придатні для використання деталі, щоб встановити їх на інші, менш пошкоджені "Бредлі", а потім заповнюють "донорську" машину зламаними деталями, перш ніж відправити її на масштабніший ремонт на заводі в Польщі.

Одна з перших перешкод для ремонту та повернення на фронт "Бредлі" – недостатня кількість запасних частин, кажуть військові".

Більше деталей: Високопоставлений співбесідник видання повідомив, що в багатьох випадках українці використовували машини саме так, як і вчили їх під час тренувань у Німеччині: комбіновані атаки, коли піхота, бронетехніка та авіація діють спільно.

Водночас те саме джерело видання заявляє, що були "анекдотичні повідомлення про протилежне". На його думку, в деяких випадках українці "просто не використовують їх (машини - ред.) на повну потужність з усіма іншими засобами, які у них є.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також