З 5 серпня починають діяти нові правила перетину кордону України

10
8

Потрібно врахувати цю інформацію.

Для іноземців при в’їзді в Україну необхідно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та один з таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону)
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Якщо документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ, відсутній, іноземець (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою) встановлює застосунок "Удома" та зобов'язується розпочати самоізоляцію, через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.

Строк самоізоляції становить 10 днів.

Для осіб, які прибули з Росії та Індії й перебували на території цих країн більше 7 днів протягом останніх 14 днів, строк самоізоляції продовжується йстановить 14 днів. Це стосується як іноземців, так й громадян України.

Перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з 2 документів:

  • Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання.
  • Довідка 063-О про перше щеплення.

У разі неможливості використовувати застосунок "Вдома" громадянин перебуватиме в обсервації.

Важливо! Застосунок “Вдома” не контролює і не обмежує пересування користувача перші 72 години після перетину кордону.

З повним текстом змін, які прийняв Кабмін, можна ознайомитися за посиланням.

Рішення Кабмін України прийняв, щоб захистити населення України від стрімкого поширення нового штаму коронавірусу "Дельта".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Л
Лоці

Іштван Якщо є паспорт про вакцинацію то можна їхати з ним хоч де, а також в Україну. Хіба що привиті спутніком тоді тільки пряма дорога в парашу)) Давайте напишу про вакцини, коротко: pfizer, moderna - РНК вакцини які "входять" у ваші гени і таким чином гени виробляють антитіла. Це я коротко написав) Усі інші вакцини створені із коронавірусу, стандартні прості вакцини крім вакцини Jonson. Jonson це векторна вакцина, взятий білок "простуди" спаяний із шипами вірусу ковід 19. Фактично вакцина Jonson набагато краща за інші крім генетичних вакцин таких як pfizer та moderna. Генетичні вакцини повинні тестуватися два роки так як можуть мати побічні ефекти через два роки. Ваше діло чим вакцинуватися, але якщо часто їздите за границю то рекомендую на Мадярах Jonsonom доречі мадяри продовжили на цей місяць вакцинацію) Сертифікат вже відразу дають. Вчора був у Словаках із цим сертифікатом без проблем пропустили.

М
Мукачiвський

Нижньму, боте мацкальський, нам пофiгу на твою дибiльну олiмпаяду))

Л
Лоці

Як не як находяться розумово відсталі які пишуть у коментах про парашу яка вона чудова на олімпіаді, хоча параше не виступає під своїм прапором і гімном, а низиваються рок))) Доречі від 10 до 28 доларів у день заробляють такі боти усе зависить від поставлених задач. Бізнес прибутковий, навіть із Ужгорода є люди які "працюють" таким чином. У робочий час буде писати про совок в якому було чудове морозиво і "настояща" ліверна ковбаса, а в вечері буде писати що всі хто плаче за совком то хворі люди і їх потрібно вивезти) короче гроші не пахнуть.

С
Сомали

В то время, как мощная украинская сборная на Олимпиаде в Токио победоносно удерживает 63-е место, Россия позорно откатилась на 5-е место.

М
мукачівець

Важливо! Застосунок “Вдома” не контролює і не обмежує пересування користувача перші 72 години після перетину кордону. а тоди НАХЕРА ОНО НУЖНО???гукани за годину устигають оббігти всі епіцентри сільпо атб і гіди

Й
Йоні

Закрийте до чорта границі, і не парьте людям голови, лем оби ви їздили і ваші файти київські без проблем, ви чмерота докус хочете народ ізісти ладитеся до того вірусу як ковдуш с,,, ати

І
іштван

Я із своїм паспортом про вакцинацією можу їхати по всьому світі крім України ТАК ЩО ХАЙ ДО ВАС ЇДЕ ХТО ХОЧЕ ,я точно не поїду ,а хотів!

М
мункач

він і так буде цей дельта.(неісуючий).так задумано.незабаром буде тєма.вірус передається грошима налічкою.скасувати налічку.всьо електо... чіпування підготовка

Читайте також