З Держбюджета виділять Закарпаттю додатково 221 мільйон

9
0

Зокрема, освітню, медичну та субвенцію на підготовку робітничих кадрів збільшено на 64,5 млн.грн., 38,8 млн.грн. та 3,9 млн. грн. відповідно.

Субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям,  інвалідам, допомоги на дітей-сиріт та дітей, які утримуються у будинках сімейного типу і прийомних сім'ях, – на 113,8 млн. гривень. Надходження пов’язані з підвищенням прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Крім того, після двох поїздок голови ОДА Геннадія Москаля до Києва місцеві бюджети області отримали додаткові 52 млн. 149,5 тис. грн. У тому числі обласний бюджет - 9 мільйонів 662,0 тис. гривень та бюджети районів (крім Ужгородського) – 42 мільйони 487,5 тис. грн. Ці кошти стабілізаційної дотації в повному обсязі вже переказані на рахунки місцевих бюджетів. З передбачених обласному бюджету коштів, згідно з рішенням постійної комісії обласної ради з питань бюджету, 2 млн 415,5 тис.грн. розподілено для чотирьох малочисельних, гірських районів – Великоберезнянського, Воловецького, Міжгірського та Перечинського.

Наступні додаткові надходження на Закарпаття плануються в листопаді, коли Кабмін розділить ще один мільярд гривень стабілізаційної дотації. Після цього область закриє фінансовий рік без заборгованостей по соціальних виплатах.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також