З озера у Високих Татрах водолази витягнули безпілотник, монети та будівельне сміття (ФОТО)

10
4

Підніжжя та озера у Великих Татрах в Словаччині "вражене" будівельним сміттям.

Про це повідомила адміністрація Татранського національного парку (TANAP) після завершення заходу «Чисті води». Шістдесят волонтерів та водолази витягли з води понад 104 кілограми відходів.

Найбільше виловили сміття з Попрадського Плеса - тут також переважали різні будівельні відходи, а також харчові упаковки.

Серед іншого сміття були, наприклад, використані підгузки, жіночі гігієнічні прокладки, пляшки з-під шампанського та фужери, обгортки від цукерок. З дна водойми вдалося навіть витягнути маленький безпілотник, який, очевидно, взяв не той курс і опинився під водою.

Загалом водолази очистили дно Попрадського, Штрбського, Нове Штрбського та Велицького плеса. Серед цікавих знахідок - іржава кирка, монета 1972 року. Минулого року на березі знайшли три металеві прути, якими колись розбивали лід, фату нареченої, значок із емблемою Татр, монету в сто форинтів, гребінець, дрон і черевик.

За тридцять років акції "Чисті води" допомогли звільнити Татри від 7315 кілограмів сміття, дайвери здійснили 2001 занурення.

«Сумно, що у випадку зі Штрбським плесом дайвери виявили найбільше сміття у берега, де розташовані лавиці для відпочиваючих. І навіть зараз у національному парку відвідує багато людей, які можуть викидати сміття прямо в озеро, навіть не кліпнувши оком», — розповіли організатори.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Р
РактарБай

Давай тоті "Чисті води" до нас! Най би нам учистили Синевир, Тер-Рік водосховище. Мадяри за нами і так вже давно Тису файно чистять. До чого би щи нам інших дорогих сусідів-румунів пригласити?

D
Dyr

То є європейська демократія.

М
Мілош

Тать тото чекан а не безпулотник

В
Вася

пфф... по нашим міркам єзеро майже криштально чисте. най водосховище на Тереблі провідають- охуїють

Читайте також