З пагорба, де є мережа: як навчаються учні в селах Закарпаття, де немає інтернету (ВІДЕО)

10
3

В більшості шкіл Закарпаття, у зв'язку з локдауном, запровадили дистанційне навчання.

Журналісти "Суспільне Закарпаття" розповідають, що в школах наявне обладнання для дистанційного навчання, однак не у всіх селах є інтернет-покриття.

"Покриття дуже слабке, — сказала жінка, — і внаслідок цього мусимо вчитися, як вчилися наші дідусі та бабусі, добре, що хоч світло є. Ми не змогли скачати собі Zoom і дітки не можуть спілкуватися ні з вчителькою, ні з однокласниками. Я телефоную вчительці, щоб знати, які завдання треба виконати і вона нам говорить", — розповідає Юлія Ходанич-Басірова, мама двох учнів Великолазівського ліцею в Ужгородському районі.

Школярка Єлизавета Ходанич розповіла: інколи завдання їй доводиться робити самій, без вчительки.

Одинадцятикласник Великолазівської школи Владислав Жовтані розповідає, як готується до ЗНО з математики під час карантину.

У школяра Владислава Жовтані з інтернетом все гаразд, але, каже, дистанційне навчання трохи все збило.

"У мене є такі однокласники, які живуть у віддалених селах і не мають доступу до інтернету, і вони по телефону зв’язуються", — додає школяр.

"Учениця випускного класу мені телефонує і каже: для того, щоб я зв’язалася з вами по інтернету, щоб у Zoom вийшла, то мені потрібно вийти високо на пагорб понад хатою, — розповіла вчителька математики Великолазівького ліцею Оксана Павлей. — Вийшла, там є інтернет: познімала мені гарні краєвиди, і ось так вона з пагорбу, а я з свого будинку, ми з нею мали зв’язок".

Школярі та вчителі сподіваються, що навчання у класах відновлять 25 січня, після закінчення локдауну. Однак 12 січня Максим Степанив повідомив, що локдаун можуть продовжити.

Тож, як навчаються учні в селах Закарпаття, де немає інтернету дивіться у відеосюжеті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Р
Реальне

Та висвітлено тут тільки контекстно, журналісти мали мету "загнобити" дистанційне навчання, тому "повиривали" фрази,які їм підзодили для такого репортажу. Все там нормально працює. Котрі діти та батьки мають бажання здобувати освіту, ті активно працюють, а інші-"отмазки" творять... Школа хороша і вчителі різними ресурсами подають матеріал. Все добре!

М
Мукачево

Я что удивительного ? Село Клячаново что сразу под Мукачевом, связи тоже нет и Т2 нет. Хочешь интернет, лезь на гору к церкви, или в огород. А иначе связи нет. Вышку Водафон установили недавно, но она не работает еще.

Z
Zoltan

Боже, это по-близу областного центра! Что может быть в горных районах?

Читайте також