З початку року хліб в Україні подорожчав на 14%

11
0

Середні ціни реалізації пшеничного хліба в липні 2011 року зросли на 14,3% відносно січня, повідомили у Держстаті.

За інформацією відомства, середні ціни реалізації пшеничного хліба в минулому місяці склали 3703,9 гривні за тонну, тоді як у січні - 3239,58 гривні за тонн.

Житній хліб подорожчав на 17,9% - до 4432,93 гривні за тонну, а пшенично-житній і житньо-пшеничний - на 9,5%, до 3627,52 гривні за тонну.

Нагадаємо, наприкінці липня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що ніяких підстав для підвищення ціни на хліб в Україні немає.

"Існуючі затрати у хлібопекарній галузі і в сільськогосподарській галузі повністю покриваються відпускними цінами. Тому немає жодних підстав для підвищення ціни на хліб", - зазначив прем'єр.

При цьому він підкреслив, що тільки розпочався новий маркетинговий рік, і в разі необхідності уряд ухвалить всі заходи для недопущення зростання цін на хліб.

Як повідомлялось, за даними статистики, хлібозаводи України стали виробляти менше хліба. Так, у 2010 р. було випущено 1,7 млн т хлібобулочної випічки, що на 5,5% менше показників 2009 року, коли виробничі показники галузі перевищили 1,8 млн. т.

Аналітики ринку вважають, що скоротити виробництво хліба основних гравців змушує: маленька рентабельність на "соціальний" хліб, дорожнеча сировини, проблеми з поверненням ПДВ у приватних виробників, велика частка тіньового ринку, зміни в уподобаннях українців і банальне вимирання населення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також