З початку року закарпатські рятувальники активно працюють

11
0

З початку нового року в працівників Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини (ГПРЧ) почастішала кількість викликів для організації аварійно-рятувальних робіт.

 

Так, за перші 10 днів січня було здійснено 16 виїздів для надання першої медичної допомоги та організації пошукових робіт. У різні неординарні ситуації  в Карпатах потрапляло 37 осіб.
 
Приміром, гірським рятувальникам області довелося надавати медичну допомогу 9 туристам, які періодично травмувалися під час катання на гірськолижних спусках краю.  В одному з випадків працівники ГПРЧ навіть транспортували до підніжжя гори жителя міста Ірпінь (Київська область), який травмувався під час польоту на пароплані в селі Вишка Великоберезнянського району. Варто нагадати і про зупинку витягу в тому ж селі, коли у повітрі на висоті 10-15 метрів опинилося 20 чоловік.
 
Також рятувальникам довелося шукати сім незареєстрованих туристів, які першого і п’ятого січня губилися на гірських масивах Рахівського району.
 
Загалом для проведення аварійно-пошукових робіт залучалося 93 гірські рятувальника.
 
З початку року в гірських рятувальних пунктах Закарпаття було зареєстровано 53 туристичні групи чисельністю 396 осіб, що значно полегшує пошукові роботи в разі їхнього можливого загублення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також