З понеділка Ужгород ризикує залишитися без води та каналізації

8
1

Причина – заборгованість водоканалу за електроенергію, що на сьогодні складає близько 4 млн гривень. Ситуацію з водопостачанням прокоментував директор КП «Водоканал м. Ужгорода» Юрій Омельяненко.

«8 вересня наше підприємство отримало лист від ПАТ «Закарпаттяобленерго», в якому говорилось про припинення з 15 вересня постачання електроенергії до об’єктів водоканалу у зв’язку із значною заборгованістю, – пояснює Юрій Віталійович.– Так, борг у нас справді є. Зараз він складає близько 4 млн гривень. Однак, чомусь ніхто не звертає увагу на те, що з початку року підприємство сплатило цілих 80 % суми заборгованості за електроенергію при середній оплаті по Україні 60-62 %.»

Між іншим, мукачівцям варто теж задуматись. Адже борг водоканалу м. Мукачева в рази більший – близько 12 млн гривень.

Директор водоканалу пояснює, що єдиний спосіб зарадити відключенню – це погашення користувачами заборгованості за воду в Ужгороді та Ужгородському районі.

Сьогодні о 15.00 відбудеться зустріч керівників ПАТ «Закарпаттяобленерго» та КП «Водоканал міста Ужгорода» з Ужгородським міським головою Віктором Щадеєм, де, власне, і вирішать чи бути воді в ужгородських домівках.

В іншому випадку, ужгородцям вже цими вихідними доведеться запасатись водою на невизначений період.

Коментарі

JP
judas priest

Негайно провести незалежний аудит ужгородського водоканалу.Тут якась мутня.За воду почти всі платять по найвищим тарифам в Україні,а ім все нехватає коштів розрахуватися за електричну енергію.

Читайте також