З Праги до Чопа на Великдень курсував безкоштовний автобус для заробітчан (ВІДЕО)

8
6

Сюжет про цю ініціативу підготувало Радіо Свобода.

За інформацією видання, попри закриті кордони протягом кількох тижнів з Чехії до України, а саме з Праги до закарпатського Чопа, практично щодня курсували автобуси з українськими заробітчанами, які вирішили повернутися додому.

А 17 квітня за цим же маршрутом вирушив рейс, який доправив додому понад 40 українців, які хто не в змозі заплатити за звичайний рейс.

Як інформує Радіо Свобода, частково оплатила поїздку одна з компаній, яка займається оформленням робочих віз, і одна з громадських організацій, яка допомагає українцям у Чехії. Підтримала таку ініціативу і компанія-перевізник.

Місця у перший безплатний автобус розігрувались онлайн напередодні. За словами організаторів, у лотереї взяли участь кількасот українців.

Більшість із них їде додому, бо закінчується віза, в когось просто елементарно закінчилися кошти на проживання. Дехто ж просто вирішив поїхати додому на Великдень.

Перед відправленням людей не перевіряли на підвищену температуру чи стан здоров’я, такий контроль проводитимуть на кордонах Австрії й Угорщини.

Автобус довіз людей до кордону Угорщини й України. Далі люди мусили пішки перетнути кордон.

Дивимося сюжет.

До слова, Чехія почала пом’якшувати карантин. Як саме – читайе у нашому матеріалі.

Коментарі

1
111

Рекомендую скористатись "ПОСТІЙНОЮ ЗНИЖКОЮ" при кожній заправці. Для того щоб отримати знижку потрібно скачати звичайний додаток на телефон - https://egx5a.app.goo.gl/beFr У цьому додатку можна економити до 3,5грн на літрі бензину і дизеля а також до 1 грн знижки на газ! АЗС: "Shell", "Motto", Glusco. Дешевше ніж на заправках! Не потрібно їздити і купувати талони та шукати їх по дешевшим цінам, усе що потрібно у Вас в телефоні. https://egx5a.app.goo.gl/beFr

Д2
До 26.04.2020 13:25

Ти баран і роги в тебе займають більше місця як мозг.

ДН
До нижнix

Обiсралисьтеся вiд вiрусу, якого немае !!!! Вам розкажуть про палець , яким може пробити броню танка алкоатошник i ви повiрите без доказiв !!! Сиди в дома i не виходи ! Цiкаво, якби 2/3 мiсяцiв з всього медiйного простору вам розказували про приземлення НЛО в Китаю, в США, iталiя i т.д , а вам не показують ix в прямому ефiрi , небуло би вiдео та фото, ви теж повiрите на слово ????????????

Д
Дохтор

Від того що привезли вірус чи бідні чи багаті нам не солодко не гірко,щоб мінімізувати розповсюдження вірусу - це строгий карантин на певний період без вїзду і виїзду з відповідним контролем лікарів і правоох. органів.А такий: *карантин*як в Україні з подорожуючими кожен день тисячами з-за кордону(незалежно бідними чи багатими)він тільки підсилює більшу захворюваність і відтерміновує закінчення карантину,ми бачимо що захворівших кожен день стає більше.....і цій боротьбі поки що кінця невидно.Бережіть себе і не нехтуйте засобами захисту хоча б елементарними.

Ю
ю

'пепеслали' не зовсім нам. Тільки 20 відсотків (плюс ще на алкоголь та ін) за умови, що купували у магазинах. Також щось заробили виробники, за умови, що купували наш, вітчизняний товар. А врахувавши, що дуже багато заробітчани купують автообілі, іноземну техніку, відпочивають за кордоном то сума 16 млрд може стативсього 160млн. То уже податкова з економістами най рахують. Не треба гіперболізувати їх внесок. Бо ми не рахували ще субсидії, різні допомоги які дехто оформлює. Що ще даже шкодить бюджету. А віруси завозили і Шахов та ін. ,заробітчани, що у поті чола заробляли на курортах. Тому залювати на трудяг тоже не варто

Р
рем

ось такі хороші заробітчани нам прислали минулого року 16 млрд.дол. , але за березень-квітень 2020 року завезли в краіну стільки вірусу, що з карантином ми до нового року будемо і найгірше, що цей карантин угробить 40-50 млрд. дол. ВВП.

Читайте також