З року в рік: закарпатці продовжують спалювати суху траву

24
8

Про це інформують на сайті Головного управління ДСНС в Закарпатській області.

Напередодні рятувальники здійснили 6 виїздів задля ліквідації пожеж на відкритій території. Суха трава та чагарники горіли у Мукачеві, Ужгороді, Хусті, а також на територіях Ужгородського та Хустського районів.

Громадяни продовжують прибирати свої земельні ділянки та спалювати листя та суху траву. Проте чинне законодавство забороняє спалювання листя, сухої трави та передбачає штрафи за порушення цієї заборони.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання.

Конституцією України передбачено, що кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Відповідно до вимог статті 66 Конституції України Кожен зобов’язаний не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані ним збитки.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Дідо

До правдоруба. Бо,пиз....ти треба ги псів вонячих,бішенних... Запалив траву-прийшли...одп....ли!!! І на бабло,під....сів... Тоди-дойде!!!! Гуканота тріп....на,тупа ги валянок сібірський...Таких,лем пиз....ти...

ГГ
Галай гуляй

Підтримую

П
Правдоруб

Суть не в траві. А в тому, що наших людей привчити жити по закону це щось із розряду фантастики.

І
Іаан

Ви з тою травою як хворі чесноє слово. Там людей пачками хоронять, економіки і так ніякої ниє, а то шо лишилося і то добоидбять московська навала а вам траву запалили та біда… шо за ізвращенці, проблем нема чи шо?

П
Пророк

Отиць би тих сплював у жаливу

К
Купол

З днем космонавтики, літуни наші любимі.

7
73

мати би вас всіх тих палію сплювала в жаливу

Д
Дюрі

Це наші традиції

Читайте також