З січня отримати "шенген" українським туристам буде важче. Треба відбитки пальців

7
15

Отримати візу, з якою можна відвідувати більшість країн Європи, ускладниться для українців вже з кінця січня 2015 року.

Саме тоді всі громадяни України, які планують подорож до Європи, змушені будуть здавати відбитки пальців, подаючи документи на шенгенську візу.

Сам процес отримання омріяного "шенгену" вже описаний чимало разів - українцям у різних консульських установах часто-густо відмовляли під різними надуманими приводами або взагалі без них.

Але був простіший варіант - оформити візу до Європи через туристичну фірму.

Адже ті заявники, що проходили за категорією "організований туризм", не мали ходити до консульства - вони заповнювали візову анкету у турагенції, та залишали там свій закордонний паспорт і фото. Далі туристична фірма все робила сама. У більшості з них були зв'язки в консульствах, де короткотермінові візи для їхніх клієнтів робили швидко і без проблем.

Наприклад, людина мешкала у Харкові, а планувала їхати в тур до Відня з Ужгорода. Туроператор забирав в неї анкету та паспорт і чекав через кілька днів вже з готовою візою на кордоні. 

Нині цей варіант вже не діятиме. Тобто туристу доведеться самому їхати до консульства, аби "здати" відбитки своїх пальців.

Звісно, що це нововведення суттєво вплине на туристичний бізнес. І подорожуючих до Європи стане значно менше.

Єдиний плюс, що відбитки пальців для отримання "шенгену" українцям слід буде здавати один раз на шість років - саме такий термін їх зберігання у шенгенській системі. Після цього необхідно буде  здавати відбитки вдруге.

Мукачево.Net

Коментарі

ST
stop the war

А шо робити бідним циганам? У них же ниє відбитків пальців, постиралися уже, біда.............

П
Паша

ЕС это прежде всего порядок. К нему привыкать людям, которые ищут лазейки, будет трудно. Не ЕС хочет в коррупционную Украину, а Украина в ЕС. Или привыкайте, или ...

І
Ігор

Ціла купа скептиків. Всім все не подобається. Люди, попустіться і добре робіть свою роботу. Всьо буде чотко !

ДД
Для Думка Така

Якщо маеш мiзки,то подумай ними трошки.Украiна в сучасному видi в ЕС нiколи(!) не буде. В Закарпаття буде шанс там бути,але тому буде передувати надзвичайно кривавий i болiсний процес.2015 рiк покаже.А тобi друже пропоную зняти рожевi окуляри-легше буде пережити власний крах надiй.

Й
йоушко

Такісьте темні як ніч, што ся так боїте тих отпечатків пальців ,цього ся мають бояти лем кримінльні елементи ,порядочнній людиНі нічого ся бояти ,А між іншим у ціЛому світі вже давно се практикують лем у вас то новоє!

ПТ
Против Тупизма

К Думка Така ой спасибо,давно так не смеялся.Ты блин прям "Петросян".Тебе людей смешить нужно такими постами.Какие ЕС?Кому ты там нужен?Какая выгода ЕС что б мы туда вступили?Зачем им пустая страна,без газа,электрики,угля,бюджета,экономики и с долгом 70 миллиардов долларов.Ты сначала подуй,перед тем как тупануть.Если б ЕС хотело,давно вступили б.А так всегда будет что то новое придумывать.

ДТ
Думка Така

Якшо ВИ не хочете нічого красти, а їдете заробити грошей чи бути туристом, тоді чого ви боїтеся здвати відбитки? цього я поняти не можу здайте ті відбитки, 3-5 років і того не буде, бо ми будемо у ЄС, і ми задоволені і європа притихне

J
Joni

Євросоюз кожен місяць робить нам кроки на зустріч, так нас хоче видіти у себе.

П
пітьо

Дубрісь уповів ((((((Питання))))) ізясь чилядника нає.....крутили вуха.

П
парашин

Пальцив рук чи ног?

П
парашин

Пальцив рук чи ног?

П
Питання

А як же безвізовий режим з 01.01.15. обіцяний панами Порошенком і Яценюком? Чи знову нае...ли?

5
55

ще мочу та кал здати треба.......

P
pop

Свистёж

Й
йой

но та раз поiдуть,здадуть а остальнi рази по старiй схемi!

Читайте також