З трьох мільйонів, які вилучили на КПП "Тиса", закарпатцю повернули лише законні €10 тис. (ФОТО)

7
9

Сьогодні у прес-службі Закарпатської митниці розповіли подробиці інциденту.

Як розповідало Mukachevo.net, повертаючись з Угорщини в Україну в авто CHRYSLER, чоловік обрав спрощену смугу митного контролю – «зелений коридор». Але, після ретельної перевірки машини, митники спільно з прикордонниками виявили приховані 3,3 млн грн.

Велика сума готівки різних номіналів була заздалегідь акуратно розфасована в транспортному засобі. Одна частина знаходилася в дорожній сумці та двох сумках-барсетках, решта - в багажному відсіку та салоні автомобіля серед особистих речей пенсіонера.

Тож, за недекларування валютних цінностей, що переміщувалися через митний кордон України в сумі, яка значно перевищує дозволену законодавством, а це – 10 тисяч євро без письмового декларування, відносно закарпатця складено протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України.

Наразі готівкові кошти у сумі 2 908954 грн вилучено, решта повернуто гр.України.

У митниці нагадують, згідно зі ст. 8 Закону України "Про валюту і валютні операції", транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро за офіційним курсом валют, встановленим Національним банком України на день переміщення через митний кордон України, підлягає письмовому декларуванню митним органам у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п.5 «Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей» затвердженого Постановою Правління НБУ 02 січня 2019 року N 3, фізична особа ввозить в Україну та вивозить за межі України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
Сергій

Розкажіть краще яка доля 30млн доларів які пропустили наші прикордонники і конфіскували на Румунській митниці? У пенсіонера і ледачий відбере)

А
Андрій

Хто може пояснити,для чого везти гривню в Європу ризикуючи і вертатися з нею назад щоб наші митники її знайшли.Тут пахне нечисто,або підставою,просто для показника

S
Slava

Суркіси вивозили 17 мільйонів доларів через Лужанку і не декларували. Жінка Авакова вивозила 600 тисяч доларів, поляки знайшли Чомусь в них українські митники не бачили. А тут ....no comment

S
Slava

Суркіс вивезли з України 17 мільйонів доларів. Чому не конфіскували в них?

Ц
Ціґань

єврандоси му майжек дали гривнями по курсу нбу 36грн за єврондос

Д1
До 13:26

А ти як хотів ? Аби ввозили і вивозили Камазами ?

Х
Хрін

Ввозив

П
Питання

Він ті кошти ввозив, чи вивозив?

ТБ
Термінал банкоматович

Гоп стоп від держави.

Читайте також