З Угорщини до України знову везуть хімікати

9
0

«Премікс»

Ужгородські митники разом зі Службою безпеки України попередили незаконне ввезення з Угорщини чергової партії хімікатів «Премікс». Вантаж у фурі не відповідав даним, зазначеним в документах.

«Премікс» у гранулах, порошку, рідині та навіть у вигляді аерозолю знайшли митники у вантажівці. Вартість товару – майже 2,5 мільйони гривень. В документах записана вартість вантажу – 11 тисяч доларів.

Іван Бриндальський, начальник служби по боротьбі з контрабандою Ужгородської митниці: «Фактично під виглядом фоносорбу – порошку для виготовлення ізоляційних пакетів – перевозилися мінеральні домішки для тварин».

Власник «Преміксу» до цього часу не обізвався. Товар прямував транзитом через Україну до Росію, але фірма-отримувач офіційно заявила, що таку продукцію не чекає. Водій-закарпатець каже, він лише перевізник вантажу.

Сергій Лаврінович, інспектор вантажного відділення Ужгородської митниці: «Ну, водій, він рахував лише кількість піддонів. Це було на ліцензійному складі у Будапешті. Він не розумів угорську мову, і не знав, що у ньому. Дали документи і сказали, що можна везти. Повісили пломбу».

Вантажівку митники затримали. Вивчаються матеріали, аби відкрити кримінальну справу про контрабанду у великих розмірах. Фактично ділки хотіли обвести навколо пальця митне законодавство одразу кількох країн. Під виглядом дешевого товару мали ввезти у 40 разів дорожчий вантаж без дозвільних документів та сертифікатів якості.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також