З вокзалу Ньюгаті в Будапешті запустили нові комфортні "інтерсіті" в бік України (ФОТО)

51
2

На "Західному вокзалі" (Ньюгаті) Будапешта все ще відбувається капітальний ремонт, але вже запустили кофмортні "інтерсіті". Зокрема у бік України - за маршрутом "Будапешт-Ніредьгаза".

"Рух потягів з вокзалу Ньюгаті у Будапешті вже запустили. Проте всередині ще ведуться ремонтні роботи. Щоб ви не шукали каси довго, кидаю орієнтир. Квитки продають тимчасово у синіх контейнерах на вулиці.

Окремий плюс в карму угорським ЗД лініям за нові вагони "інтерсіті". Ну, може, і не нові, але я вперше їду. Кондиціонери під кожним віконечком, автоматика, шторки, розкладні столики, кабінки, стабільний wifi, розетка + usb під кожним сидінням.... Одним словом, відчуваєш за що платиш", -
повідомив Тарас Вакула у Facebook.

Вокзал Ньюгаті - один з трьох основних залізничних вокзалів Будапешта, поряд з Келеті та Делі.

Будівля вокзалу побудована впродовж 1874—1877 років під керівництвом французького архітектора та інженера Гюстава Ейфеля, творця Ейфелевої вежі.

Найжвавіший вокзал Будапешта давно потребував капітальної реконструкції. Плани з ремонту були підготовлені ще у 2007 році, однак грошей на це парламент не затвердив.

Реконструкція розпочалася лише нещодавно, були замінені колії та об’їзні шляхи, включаючи реконструкцію та розширення мережі залізниць.

Також залізнична компанія MAV придбала двоповерхові поїзди, які можуть розмістити на третину більше пасажирів.

Зал, який спроектував Гюстав Ейфель, та реконструкція даху є частиною окремої інвестиції, ремонтні роботи завершаться у вересні. А повне завершення робіт на вокзалі планують завершити у другому кварталі 2022 року.

До 2030 року розроблено плани з будівництва тунелю, що з'єднує район Південного залізничного вокзалу та Західного залізничного вокзалу в Будапешті.

З 9 грудня 2018 року розпочався регулярний рух курсування потяга категорії Інтерсіті «Латориця» № 33/34 сполученням Будапешт — Мукачево — Будапешт.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ю
ю

то шо за вокзал "нові ґаті?". Інтересна інтерпретація Нюготіпайоудвор. Молодці!

П
Петро

Інтерсіті Мукачево -лавочне тоже і кондюк і юсб і що лем не хоч і жива музика тоже є

Читайте також