За 100 днів роботи губернатор Закарпаття видав 202 розпорядження

15
0

Паперотворчість нової влади вражає. Щодня видається щонайменше 2–3 розпорядження голови облдержадміністрації. Частину з них оприлюднюють на офіційному сайті ОДА. Отож за 100 днів губернатор видав 202 розпорядження. Особливо нове керівництво полюб­ляє нагороджувати грамотами й подяками. Їм присвячена п’ята частина губернаторських розпоряджень. Майже 30 автографів Олександра Олександровича стоять під документами, що дозволяють виділити кошти на якийсь захід.

Схоже, що найбільш улюбленим святом  для губернатора став День журналіста. На нього витратили майже 31 тисячу гривень. Водночас не забув і про близьку йому газету, що в квітні відзначила 90-річчя. За рахунок обласної програми підтримки засобів масової інформації на це святкування з крайової скарбниці витратили майже 20 тисяч гривень. При цьому такий потужний захід всеукраїнського масштабу, як «Книгафест», що у квітні проходив в Ужгороді, наша влада спромоглася підтримати сімома тисячами гривень. На одну менше пішло на відзначення Дня Конституції. Мабуть, тому, що Основний закон регіонали вирішили все ж таки перекроїти, то й від помпезного святкування державного свята в області відмовилися.
Не забувало наше чільництво й про різноманітні ювілеї. У хід ішли чималенькі суми. Понад 40 тисяч грн на відзначення 65¬річчя з дня створення дістав обласний музей, який працює на базі Ужгородського замку. Найімовірніше, це своєрідна компенсація музейникам за ініціативу губернатора передати замок на баланс Ратушняку. Найбільше пощастило одному з ювілярів із Перечинщини. На святкування його дня народження влада дала майже 8 тисяч гривень. Звісно ж, і привітати прийшла, чи то пак проконтролювати використання бюджетних коштів.

Нова мітла мете по-новому. Таким принципом керувалися посадовці, коли скасовували  рішення попередньої влади. І тут наламали чимало дров. Адже навіщо було анульовувати розпорядження «Про утворення обласного центру соціально­психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» чи «Про утворення робочої групи з вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у області», не зрозуміло.

Водночас за сто днів було створено десятки різноманітних комісій. А жодну з проблем, про які ледь не щотижня згадує губернатор – Солотвинського солерудника чи Мужіївського золоторудника, – не вирішено. Натомість із червня запрацювала обласна комісія зі встановлення пенсій за особливі заслуги.

Зате менше чиновникам набридатимуть прості смертні. Відповідним розпорядженням кількість прийомів громадян головою та його заступниками зменшено вдвічі...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також