За атакою на російський танкер стоїть СБУ

10
0

Журналісти дізналися подробиці атаки морським дроном на корабель поблизу Криму.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що поблизу окупованого Криму дрон підбив російський танкер "SIG". Судно зазнало пошкоджень.

Як повідомляє Суспільне посилаючись на власні джерела в СБУ, що удар по нафтовому танкеру РФ "SIG" є спецоперацією СБУ і ВМС. Спецоперація проходила вже за класичним сценарієм: надводний дрон, 450 кг тротилу, вибух.

"Як результат — один з найбільш потужних нафтових танкерів РФ (збудований в 2014 році, майже 5 тисяч тон) розпочав "отрицательное плавание" біля Кримського мосту. Танкер був добре навантажений паливом, тож "феєрверк" було видно здалеку", — розповіли Суспільному.

Спецоперацію СБУ проводила спільно з ВМС. Вона відбувалася в територіальних водах України, зазначили джерела Суспільного.

Про пошкодження танкера внаслідок атаки дронів повідомили російські ЗМІ.

"Танкер зазнав пошкоджень у Керченській протоці під час атаки з боку ЗСУ, екіпаж перебуває в безпеці, повідомили нам у Морському рятувальному центрі. Постраждало машинне відділення. Два буксири прибули до місця НП із танкером у Керченській протоці, вирішується питання про буксирування судна", — йшлося у повідомленні ТАСС вночі 5 серпня.

"Судно перебувало на південному підході до Керченської протоки. Постраждалих немає, судно на плаву. До нього було направлено судна Азово-Чорноморської філії ФДБУ "Морспасслужба": СБС "Меркурій" і НІС "Імпульс", — повідомляє ТАСС зранку 5 серпня.

У Морському рятувально-координаційному центрі Новоросійська також повідомили, що розливу палива не було.

Російські телеграм-канали виклали фото зсередини танкера.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також