За інформацію про терориста, який підірвав бомбу в Будапешті поліція обіцяє 10 мільйонів форинтів

10
0

Угорська поліція розшукує підозрюваного, який здійснив теракт у центрі Будапешту ввечері 24 вересня. Як відомо, в результаті вибуxу саморобного пристрою, постраждало двоє поліцейських - 23-річна жінка і 26-річний чоловік.

Патрульні отримали важкі поранення, коли проходили повз магазину на бульварі Терез в центрі столиці. Їx було госпіталізовано з небезпечними для життя травмами, і вони досі знаходяться в реанімації.

Раніше припускалося, що стався вибуx газу. Однак згодом поліція оприлюднила офіційну версію. Це сталося після того, як експерт Аттіла Ладочі, повідомив на каналі новин M1, що вибух у Будапешті "безумовно був не вибухом газу". За його словами, він "абсолютно впевнений", що був підірваний вибуxовий пристрій.

Як повідомив керівник Центрального слідчого управління національної поліції Карой Папп, для теракту була використана саморобна бомба, що була нашпигована шрапнеллю.

Поліція розшукує підозрюваного - молоду людину у віці 20-25 років, на зріст 170 сантиметрів, який був одягнений у темну куртку, сині джинси і білі кросівки.

Також об'явлено про винагороду за надання корисної інформації щодо  підозрюваного, що складає 10 мільйонів форинтів (32.600 євро).

Поліція наразі збирає докази на місці злочину і заслуховує свідків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також