За канікули у школах Мукачева встановлять 130 вікон та 6 дверей (ВІДЕО)

12
7

Народна мудрість каже: готуй сани влітку. Тож освітні заклади вже працюють у напрямку енергозбереження. За три місяці канікул у більшості освітніх закладах Мукачева проведуть заміну вікон, дверей, реконструкцію котелень та встановлять котли на альтернативному паливі. Загалом на ремонтні роботи виділили з бюджету міста понад 40 мільйонів гривень.

Заміна 130 вікон та 6 дверей на енергозберігаючі, встановлення нових батарей та труб, спорудження  котельні на альтернативному пальному – до переліку об’єктів, які цього літа переведуть на енергозаощаджуючі технології за бюджетні кошти  ввійшла і ЗОШ №7 у мікрорайоні Паланок.

Мобільну котельню потужністю 400 кіловат на подвір’ї школи підрядники встановили поряд із газовою. Вона забезпечить взимку теплом понад 430 школярів. У разі необхідності модуль можна перемістити в будь-яке інше місце. До слова, усі складові конструкції  та котел українського виробництва.

Обслуговуватиме котельню один оператор. Вартість тонни пелетів, які можуть постачати 6 підприємств Закарпаття,  сьогодні коливається від півтори до двох тисяч гривень.

Подібну мобільну котельню потужністю 200 кіловат  встановили  у садочку №25 у мікрорайоні Паланок, щоб понад 130 вихованцям  взимку буде тепло і комфортно.

Кошторисна вартість проекту – понад  мільйон гривень. Силами підрядника 14 таких мобільних котелень встановлять протягом трьох місяців у місті. Почнуть роботи найближчим часом у Росвигівських садочках № 8 та 34.  Договори УМГ Мукачівської  міської  ради підисало з декількома фірмами, аби  встигнути за літні канікули перевести на енергозберігаючі технології навчальні заклади.

Кошторисна документація підготовлена, проекти затверджені. Про хід їх реалізації та використання бюджетних коштів будемо інформувати в наступних сюжетах.

М-Студіо

Коментарі

R
ri0

Дом без окон, без дверей, а внутри сидит еврей.

GH
Ghj hjr

120 вікон та 6 дверей це на одну школу вистачить??? чи фасад зроБЛЯть а там як буде?

У
Ужгородець

Незнайомка і різні бляді. Щось робиться для вас та ваших дітей, скажу більше ніж в Києві і Ужгороді . Ви з своєю жовчю скоро небудете писати хирні всякі, а будете Богом наказані за брехню

В
володька

а йне мікро виграло тердери. всі мукачівські виробники вікон хто подали найнижці ціни. от так

В
вова

ко виграв тендер на пластікові окна і двері, небойсь "Барва - мікро" чи її сателіт, то половина грошей вкрадуть на якості профілю і т.д. Добре, що всі мовчать і жиють за принципом: най уже хоч шось роблять, довели людей до апатії і зневіри ці революції, але поки лим одні злодії міняють інших і це є результатом всіх майданів.

Н
незнайомка

а в садочках не хочуть зробити дитячі площадки?чому батьки за свої кошти мають робити?і не просто поставити пісочницю чи качельку,а беседку яка коштує 5000-10000 грн?мало на 1 групу?

Б
батьки

Дуже добре. А туалети?! Це вже неможливо. Хай би директори шкіл з Тібою, ратушею ходили у такі вбиральні, а не парадні улажені

Читайте також