За контрабандний БМВ-Х5 —

14
0

п’ять років ув’язнення

У області нещодавно припинено спробу контрабандного ввезення автомобіля БМВ-Х5 зі Словаччини в Україну через митний пост «Ужгород», повідомила прес-служба УСБУ. Порушити закон намагався мешканець Рівненщини. Після перевірки виявилося, що номер кузова авто перебитий, а номерні знаки та доручення на керування автомобілем фальшиві. «Крута» машина значилася в базі даних Інтерполу як викрадена на території Словаччини. Під час слідства з’ясувалося, що перед викраденням зловмисники підшукали в Києві її «двійника», під якого виготовили фальшиві доручення на керування, свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки.

Затриманому вдалося зникнути, він перебуває в розшуку. За контрабанду, пособництво у виготовленні фальшивих документів та їх використання зловмисника заочно засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Дворічний БМВ-Х5 вартістю 40 тисяч доларів конфісковано.

Прокуратура виявила «податкових» шахраїв

Один з ужгородських ремонтно-будівельних кооперативів заявив про відшкодування 612 тисяч ПДВ попри те, що за останній рік «фірма» сплатила аж... дев’ять гривень цього податку. Державна податкова адміністрація в області провела огляд кооперативу. Головбух фірми розказала, що до 2005 року вони ремонтували дитсадки, а з приходом нового директора збиралися налагодити виробництво фруктових соків та продуктів дитячого харчування. Для цього в кількох ТОВ та приватних підприємствах закупили обладнання майже на дев’ять мільйонів гривень, яке згодом передали одному з приватних підприємств Луганська. Перевірка з’ясувала, що всі організації мають одну й ту само адресу — приватне приміщення в Одесі, власниця якого згоди на реєстрацію не давала.

За фактом замаху на розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом незаконного відшкодування ПДВ прокуратура порушила кримінальну справу.

Заарештували фальшивий коньяк

В ужгородця Івана Т. податківці виявили 125 пляшок з етикетками коньяку «Закарпатський» та акцизними марками сумнівного походження. Поруч у пластмасових посудинах чекало розливу 150 літрів рідини коричневого кольору. Це був майбутній «коньяк». Підприємливий господар мав у запасі ще понад 500 етикеток престижних ужгородських коньяків.

Подібним «підприємництвом» займалися й мешканці села Коритнян Ужгородського району. В одного з них податкова міліція натрапила на готову до реалізації продукцію під маркою «Тиса» та «Ужгород». У іншого — вилучено п’ять ящиків пійла, що підготували його для реалізації як коньяк, велику кількість порожніх пляшок з наклеєними етикетками, 370 літрів готового до розливу сурогату та три пристрої для закупорювання пляшок.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також