За літр меду на ярмарку у Мукачеві просять 80 гривень (ФОТО)

24
0

Відчутне подорожчання у ціні закарпатські бджолярі пов'язують з малою кількісьтю зібраного медового "урожаю" та загальним підвищенням цін. Однак якість, традиційно, на вищому рівні.

Від сьогоднішнього дня та по 21 вересня, у центрі Мукачева проходить ярмарок "Свято меду". У Мукачеві цей фестиваль вже став традиційним. Цьогоріч, свою продукцію представлять близько 50 бджолярів Закарпаття та інших регіонів України. Серед них: Євгенія Гайдар, пасічники родини Керек, Людмила Миголич, Іван Мерцин та ін. 

На святі вже присутні бджолярі з Полтавщини.

Підприємці пропонують декілька основних сортів лікувального нектару: високогірний, лісовий, гречаний, липовий, різнотравний та мед акації. 

Середньостатистична ціна - 80-90 гривень за літр меду. 

Інші продукти бджолярства також піднялись у ціні. До прикладу, літр міцної закарпатської медовухи коштуватиме 90-100 гривень. 

Крім того, на Святі меду у Мукачеві можна купити й іншу продукцію закарпатського виробника: вироби зі шкіри та хутра, дерева, ювелірні прикраси та біжутерія. Не обійдеться ярмарок й без рахівської бринзи та свіжопечених бубликів. 

Мабуть вперше за всю історію фестивалів у Мукачеві, містяни та гості можуть придбати українські прапорці, герби, стрічки, тобто, патріотичний дух на фестивалі меду на найвищому рівні. А в теперішній час це надзвичайно важливо.  

Нагадуємо, що завтра, у центрі Мукачева відбудеться урочисте відкриття Свята меду, яке проходитиме 3 дні.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також