За лютий в Мукачеві видали 72 посвідчення багатодітної родини

11
0

З них 24 посвідчення «батьків з багатодітної родини», та 48 посвідчень «дитини з багатодітної родини».

Як повідомляє Мукачівська міська рада, Багатодітна сім’я - це сім’я в якій батьки офіційно зареєстровані в шлюбі, проживають разом та виховують трьох або більше дітей, у тому числі кожного з подружжя. Або один батько чи одна мати, що живе з трьома або більше дітьми та самостійно виховує їх.

Також до складу багатодітних родин включають дітей, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчання, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Окрім цього сім’ям надаються пільги до плати за користування житлом, комунальними послугами та вартості палива незалежно від виду житла та форми власності на нього. Вони надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Дітям з багатодітних сімей передбачено такі пільги:

  • безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;
  • щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров’я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування;
  • першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;
  • безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;
  • безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також