За листопад у Словаччині втратили роботу понад 560 українців

5
1

Негативний вплив другої хвилі епідемії коронавірусу вже спостерігається на словацькому ринку праці протягом останніх тижнів: все більше людей втрачають роботу.

Кількість безробітних почала різко зростати ще під час першої весняної хвилі епідемії коронавірусу. Так, кількість безробітних, які шукали можливості влаштуватися на роботу за вигідною пропозицією, зросла зі 139 тисяч у лютому до 210 тисяч у липні. Далі ситуація трохи покращилася, але наразі йдеться про нові масові звільнення.

Президент Центрального банку Словаччини Петро Кажимір прогнозує, що безробіття буде зростати і у наступному році, десятки тисяч людей можуть втратити роботу, і така криза може триматися як мінімум до 2023 року.

Епідемія спричинила найбільше скорочення людей, які працюють у ресторанах та готелях. З іншого боку, зріс попит на комп'ютерних спеціалістів та працівників поштових сервісів. Також зріс попит на водіїв автобусів та вантажівок, а також на продавців та складських працівників.

"Минулого місяця у центрі зайнятості зареєстрували приблизно 71000 вакансій, а це майже на 4000 менше, ніж місяцем раніше", - зазначає Марія Грегова, керівник Центру праці, соціальних питань та сім'ї.

Рік тому шукачі роботи могли вибрати вакансію серед майже 100 000 пропозицій. Наразі найбільше вакансій пропонується у районі Братислави (21 тисяч), а найменше, не повних 4 тисячі, - у Кошице.

Торкнулося скорочення і українців, які працюють у Словаччині. Лише за листопад у Словаччині втратили роботу понад 560 українців. Загалом, з початку 2020-го року, кількість офіційно працюючих українців скоротилася на 2 807 осіб.

Для офіційної роботи у Словацькій Республіці потрібно мати посвідку на проживання (ВНЖ). Цей документ можна отримати на основі дозволу, виданого Урядом праці.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

S
sex

Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking

Читайте також