За минулу добу мукачівська міліція зловила 3 осіб з кастетами

20
1

Лише за добу мукачівські правоохоронці, окрім решти правопорушень, за незаконне поводження зі зброєю затримали 3 мукачівців. Напевне у багатьох необізнаних людей з’явилося переконання, що наявність холодної зброї у кишенях дає неабияку перевагу перед пересічними громадянами, якщо використовувати як засіб самооборони.

Так, до мукачівських правоохоронців звернувся  місцевий житель м.Мукачева і повідомив, що  щойно будучи на автобусній зупинці невідомий намагався продати йому кастет. На місце події одразу виїхала слідчо-оперпативна група. Хлопець  пояснив їм , що кастет виговив власноруч з метою продажі.

Двоє  ж інших мукачівців, у яких того ж  дня міліціонери виявили кастети   пояснили, що носили  їх для самооборони.

Нині ж у кожного з них вилучено кастети. В кого, так би мовити «фірмові», а в декого і власного виробництва. Хочеться нагадати нашим громадянам, що кастет (від фр. casse-tête, «головолом», «той, що ламає голову ») - контактна ударна та ударно-дробильна зброя з твердого матеріалу, що надягається на пальці або стискається між ними. Незважаючи на простоту конструкції, є досить небезпечною, адже сильний удар здатний заподіяти важку травму або навіть смерть.

Щодо юридичних аспектів використання цієї «іграшки» за призначенням, а саме носіння як засобу самооборони (самозахисту), то слід знати, що без передбачуваного законом дозволу, носіння заборонене. Дії підпадають під статтю 263 Кримінального кодексу України.

Отже тим, хто буде використовувати стандартну фразу для відмовки від правоохоронців : «Знайшов і зберігав для самооборони», радимо відразу повідомити про знахідку в органи МВС, як кажуть – від гріха подалі! 

Коментарі

П
патріот

Дурних бачу багато, нет сказавби що знайшов, і ніс добровільно в міліцію, та де там, ще і статті собі приписав, за виготовлення, продаж, носіння....

Читайте також