За минулу добу на території Закарпаття сталося 2 пожежі

9
0

згоріло три тонни сіна і лятня кухня

За минулу добу на території Закарпаття сталося 2 пожежі, прямі матеріальні збитки від яких склали 11 тисяч гривень. Вогонь пошкодив господарську споруду та літню кухню. Зафіксовано 3 неправдивих виклики оперативно-рятувальної служби. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка на Мукачівщині, погіршилася вона на Тячівщині та Хустщині. Разом в цих адміністративних одиницях виникло 55 відсотків всіх загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини виникло 64 відсотки всіх загорянь минулого тижня.



З початку року в нашому краї вже сталася 493 пожежі, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 3 мільйони 890 тисяч гривень. На пожежах загинуло 36 людей, ще 20 дорослих та одна дитина були травмовані. Під час гасіння пожеж врятовано 37 дорослих та 2 дітей. ГУ МНС в Закарпатській області закликає закарпатців бути обережними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Пожежі минулої доби:



22 вересня о 14:52 сигнал про пожежу надійшов з тячівського селища Тересва, де вогонь охопив споруду господарського призначення. Для ліквідації загоряння було залучено вогнеборців Тячівського гарнізону пожежної охорони. За висновками фахівців пожежа сталася через типову для осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду причину – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні димаря. Збитки господарів склали близько 7 тисяч гривень.



22 вересня горіло і хустському селі Кошелево. Внаслідок короткого замкнення електромережі загорілося горищне приміщення літньої кухні одного з мешканців цього села. Вогонь швидко розповсюдився по всій площі горища завдяки складованим тут 3 тоннам сіна, а своє поширення супроводжував нищенням крівлі. Спинити полум’я вдалося завдяки зусиллям хустських пожежників.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також