За минулу добу на Закарпатті ліквідували три пожежі

10
0

горіли будинок та 2 літні кухні

За минулу добу вогнеборці Закарпаття ліквідували 3 пожежі, прямі матеріальні втрати від яких склали 14 тисяч гривень. Вогонь пошкодив житловий будинок та 2 літні кухні. Неправдивих викликів оперативно-рятувальної служби не зафіксовано. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка у Рахівському районі, де виникло 27 відсотків всіх пожеж минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини виникло 55 відсотків всіх загорянь минулого тижня.



З початку року в нашому краї вже сталося 254 пожежі, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 494 тисячі гривень. На пожежах загинуло 22 людини, ще 12 дорослих та одна дитина були травмовані. Під час гасіння пожеж врятовано 23 дорослих та 1 дитину. ГУ МНС в Закарпатській області закликає закарпатців бути обережними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Надзвичайні події попередньої доби:



19 травня о 16:50 хустські пожежники отримали повідомлення про загоряння в літній кухні одного з мешканців села Копашнево Хустського району. Появу вогню на обійсті пенсіонера спричинили порушення правил пожежної безпеки при монтажу електромережі на даху споруди. Швидкому розповсюдженню вогню сприяла близько тонна сіна, яке господарі зберігали на горищі будівлі. Хустським пожежникам, які прибули до місця події, вдалося вгамувати полум’я перш ніж воно дісталося середини літньої кухні. Збитки від пожежі склали щонайменше 3 тисячі гривень – ціни сіна та пошкодженого даху.



20 травня о 02:30 тривожний сигнал отримали й міжгірські вогнеборці. У селі Верхній Студений через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації загорілася літня кухня. Вогонь суттєво пошкодив споруду та майно господарів, завдавши збитків на 7 тисяч гривень.



За інформацією ВАТЕК “Закарпатобленерго” станом на 07:00 20 травня через складні погодні умови від енергопостачання були повністю відключеними 8 населених пунктів (Великоберезнянський – 3, Перечинський – 1, Свалявський – 1, Ужгородський- 3). За інформацією ЗФ ВАТ “Укртелеком” не працює 24 АТС. На місці події працюють аварійно-відновлювальні бригади.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також