За минулу добу на Закарпатті сталося 3 пожежі

8
0

горіли літня кухня, склад та мікроавтобус

За минулу добу на Закарпатті сталося 3 пожежі, економічні втрати від яких склали 151 тисячу гривень. Вогонь пошкодив складське приміщення, мікроавтобус та літню кухню. Зафіксовано 2 неправдивих виклики підрозділів МНС. Здійснено 2 виїзди на гасіння пожеж, спричинених загоряннями сухої трави, економічні втрати від яких склали 20 тисяч гривень. Четвертий день найбільш складна пожежна обстановка на Ужгородщині, де виникло 32 відсотка всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини виникло 32 відсотка всіх загорянь минулого тижня.



З початку року на Закарпатті вже сталося 268 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 775 тисяч гривень. На пожежах загинуло 25 дорослих та 1 дитина, ще 11 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 4 людей.



У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Пожежі:



16 квітня о 14:30 рахівські пожежники отримали повідомлення про загоряння селищі Ясіня, де вогонь охопив приміщення літньої кухні. До пожежі призвело порушення господарями правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Саме через цю причину у літній кухні зайнялося покриття, а власникам довелося просити допомоги у служби 101. Для гасіння пожежі до місця події було спрямовано ясінянських пожежників з ППЧ-22, завдяки яким збитки господарів обмежилися тисячею гривень.



16 квітня о 19:10 повідомлення про загоряння мікроавтобуса отримали тячівські пожежники. На центральній дорозі в урочищі Дубки у селі Нересниця через коротке замкнення електромережі зайнявся 14-річний Форд-Транзит. Пожежники з МПК-3 села Нересниця та ППЧ-21 селища Дубове ліквідували пожежу, однак завдані вогнем ушкодження автотранспортному засобу обійдуться власнику-пенсіонеру щонайменше у 60 тисяч гривень.



17 квітня о 01:10 за сигналом тривоги виїжджали пожежні автомобілі берегівської СДПЧ-12. Саме о цій пізній порі надійшло повідомлення з вулиці Фабричної, що у райцентрі, про вируючий вогонь у складському приміщенні, яке належить одному з місцевих сільськогосподарських фермерських господарств. Вогонь повністю знищив покриття складу на площі 26 квадратних метрів, а також пошкодив майже 50 рулонів синтетичного матеріалу. З’ясувати причину пожежі на даний час поки не вдалося, разом з тим уточнюються і збитки завдані полум’ям господарству.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також